ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙΙ: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τα μπόνους των τραπεζιτών

(upd)Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι σημερινές συητήσεις των Ευρωπαίων για τη Βασιλεία ΙΙΙ, σύμφωνα με πηγές, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν τα τραπεζικά μπόνους. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στις 27 Φεβρουαρίου.
Οι εκπρόσωποι των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωκοινοβουλίου συνεδρίασαν σήμερα με στόχο την συμφωνία για την εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ, όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankwars. Ενδεχόμενη συμφωνία θα σήμαινε τον περιορισμό των μπόνους των τραπεζιτών, περιορίζοντας σημαντικά τον ετήσιο μισθό τους.

Συμφωνία βέβαια αναζητάται εδώ και καιρό καθώς τα “αγκάθια” είναι πολλά. Η Βασιλεία ΙΙΙ θα έπρεπε να είχε αρχίσει να τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο, αντιδρά και θέλει να συνδέσει τα μπόνους με τον ετήσιο σταθερό μισθό, πρόβλεψη που δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία της Βασιλείας.

Τα κράτη-μέλη δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφώνησαν για το θέμα αυτό πριν την περασμένη Πέμπτη, όταν οι εκπρόσωποι των 27 κρατών μελών της ΕΕ έδωσαν στην Ιρλανδία την εντολή να διαπραγματευτεί ένα «πλαφόν», αφού η Βρετανία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετή στήριξη για να εμποδίσει την επιβολή του.