ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Οχι νέα μέτρα – Ανοιγμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες μέρες πριν το 9ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προχωρεί σε σαφές άνοιγμα στην «κοινωνική και εκλογική βάση» του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι έδωσε μια συγκυριακή ψήφο στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

«Η κριτική μας για τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά μια κοινωνική βάση η οποία ψάχνει τον προσανατολισμό της μετά το σοκ που υπέστη λόγω κρίσης η ελληνική κοινωνία» τονίζει ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» επισημαίνοντας πως κεντροαριστερά σημαίνει υπευθυνότητα και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός, μέσα στην προοπτική μιας Ευρώπης προοδευτικής και όχι συντηρητικής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις λύσεις για τους ανέργους και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ξεκαθαρίζει πως «ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία αντέχουν πρόσθετα δημοσιονομικά και εισοδηματικά μέτρα».

«Η κοινωνία έχει φτάσει στα ακραία όρια της αντοχής της. Και η πιο ευπαθής ομάδα, αυτή που υφίσταται τις πιο βάναυσες συνέπειες της κρίσης, είναι οι άνεργοι» δηλώνει ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ