ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Απειλεί το Τόκιο με πυρηνικό όλεθρο

north-koreaΜε πυρηνικό όλεθρο απειλεί το Τόκιο η  Βόρεια Κορέα, καθώς προειδοποίησε σήμερα πως θα είναι ο πρώτος της στόχος αν συνεχιστεί η επιθετική στάση της Ιαπωνίας απέναντί της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA  της Β. Κορέας, η Πιόνγιανγκ απειλεί ευθέως την Ιαπωνία με πυρηνική επίθεση. Φαίνεται πως το καθεστώς κλιμακώνει την ένταση, καθώς την Κυριακή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι θα βρεθεί στο Τόκιο.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί στην Ιαπωνία, είναι ότι εδώ και τρεις ημέρες έχει εγκαταστήσει πυραύλους Πάτριοτ στο κέντρο του Τόκιο για να αντιμετωπίσει πιθανό χτύπημα της Βόρειας Κορέας.

Ρωσική παρέμβαση

Η Ρωσία ζήτησε μετ’ επιτάσεως σήμερα από τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ίγκορ Μοργκούλοφ και του πρεσβευτή της Πιονγκγιάνγκ στην Μόσχα, η Ρωσία “απηύθυνε στη Βόρεια Κορέα επίμονη έκκληση να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης”, πρόσθεσε το υπουργείο.