ΒΟΣΤΩΝΗ: Σε κόκκινο συναγερμό το ΜΙΤ – Σύλληψη υπόπτου για τον φόνο αστυνομικού

Πυρά και εκρήξεις ακούγονται στους δρόμους γύρω από το MIT, καθώς είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που σκότωσε αστυνομικό του αμερικανικού πανεπιστημίου.

Ενας άνθρωπος τραυματίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από σφαίρα την ώρα που βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC-WJAR προβάλει εικόνα όπου ένα άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς.

Στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι “εξαιρετικά επικίνδυνη”. Καλεί τους φοιτητές να παραμείνουν στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, καθώς η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά ενόπλου σε κτήριο του πανεπιστημίου ΜΙΤ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, προσθέτοντας ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η αστυνομία του MIT ερευνά το περιστατικό και έχει σημάνει συναγερμό σε όλους τους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης η αστυνομία της Μασαχουσέτης και η αστυνομία του Κέμπριτζ.

«Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο Κτίριο 32…το οποίο αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις», αναφέρει το πανεπιστήμιο σε έκτακτη ανακοίνωσή του προς τους φοιτητές τους οποίους καλεί «να παραμείνουν μέσα στα δωμάτιά τους και μακριά από τον τόπο του εγκλήματος» μέχρι νεωτέρας.