ΒΟΥΛΗ: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – Αθανασίου για το πόθεν έσχες

vouliΗ αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την προγραμματισμένη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την αναγκαστική εξαφάνιση προσώπων, σημάδεψε την αποψινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας, διά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κοινοβουλευτική εκτροπή και το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση και η τροπολογία για την τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Στο ύφος των επικρίσεων αντέδρασε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη λέγοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να την παρουσιάζει ως μαριονέτα της κυβέρνησης, ενώ για συνωμοσιολογία κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτής Δ. Κυριαζίδης (ΝΔ) και Κ. Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ).

Τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου λέγοντας ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε, του είχε πει ότι η ρύθμιση για την παράταση υποβολής πόθεν έσχες δεν είναι κακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ