ΒΟΥΛΗ -ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Ο Βουλγαράκης ξέχασε την ofshore με τις 117.000, ο Παπαντωνίου καλείται να απαντήσει για τα 1,3 εκατ. δολάρια της συζύγου και τα λεφτά της συζύγου του Μ.Κεφαλογιάννη ήταν της γιαγιάς…

– Στη Δικαιοσύνη για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες παραπέμπει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός είχε ξεχάσει να αναφέρει στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος offshore εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC ποσού 117 χιλιάδων ευρώ από το 1999.

– Αναφορικά με τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι δεν είχαν προλάβει όλα τα μέλη της επιτροπής να μελετήσουν το υπόμνημά του! Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού εντοπίστηκε στην λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο κ. Παπαντωνίου.

– Τέλος τα μέλη της επιτροπής έκριναν επαρκείς τις εξηγήσεις του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, του οποίου η σύζυγός, επίσης εντοπίστηκε στην λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός άνηκε στην γιαγιά της συζύγου του.

ΠΗΓΗ: ΠROTOTHEMA.GR