ΒΟΥΛΗ: Το βράδι της Κυριακής το οριστικό “Ναι” – Το ΠΑΣΟΚ επιμένει για την ανεργία

Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί δεν έγιναν δεκτές, αλλά παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης να τις αποδεχθεί στην Ολομέλεια.

Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας), ενώ την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).

Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί την Κυριακή το πρωί ως κατεπείγον στην Ολομέλεια, σε μία συνεδρίαση που βάσει του Κανονισμού θα διαρκέσει 10 ώρες και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.
Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία
Δυσαρέσκεια εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ για τη μη αποδοχή της τροπολογίας που είχε καταθέσει για την ανεργία:

«Υπήρξε μια συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ανεργίας και την αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ. Δεχόμαστε τις νομοτεχνικές βελτιώσεις του άρθρου 1 από τον αρμόδιο Υπουργό. Λυπούμαστε που μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για το σύνολο της τροπολογίας που αποδεικνύει τη μη κατανόηση των αναγκών της κοινωνίας και το θέμα προφανώς θα το χειριστούν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στην Ολομέλεια» δήλωσε ο εισηγητής του κόμματος Οδυσσές Κωνσταντόπουλος.

Ο  κ. Στουρνάρας είπε ότι η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», σπεύσοντας όμως να προσθέσει ότι «πρέπει να την κοστολογήσουμε». «Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε μέχρι αύριο. Αν δεν μπορέσουμε δεσμεύομαι εγώ ότι το υπουργείο Εργασίας θα φέρει διάταξη στο επόμενο νομοσχέδιο».