ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Υπέρ της εξόδου απ΄την Ε.Ε. το 50% των Βρετανών

Οι μισοί Βρετανοί θα ψήφιζαν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ, αν διεξαγόταν τώρα δημοψήφισμα γι’ αυτό το θέμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα “Financial Times”.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Harris Interactive για τους “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”, το 33% των ερωτηθέντων θα έλεγαν σήμερα ναι στη συμμετοχή στην ΕΕ, 17% δεν θα ψήφιζαν και 50% θα τάσσονταν υπέρ μιας εξόδου από την Ευρώπη.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν άλλωστε τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος που υποσχέθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της χώρας του με τις Βρυξέλλες για να ανακτήσει ορισμένες εξουσίες και στη συνέχεια να υποβάλει αυτή τη νέα συμφωνία σε δημοψήφισμα ως τα τέλη του 2017.

Μεταξύ των Βρετανών που δηλώνουν ότι θέλουν να ψηφίσουν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ, 12% μόνο λένε ότι θα άλλαζαν γνώμη αν οι διαπραγματεύσεις αυτές αποδεικνύονταν επιτυχείς για τη Βρετανία, 47% απαντούν “ίσως”, αλλά για το 41% κάτι τέτοιο δεν θα είχε καμιά επίπτωση.

Περίπου 45% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα τους έχει πλεονεκτήματα από την ΕΕ (έναντι 34% που πιστεύουν το αντίθετο), αλλά 33% πιστεύουν πως η βρετανική οικονομία θα ήταν ισχυρότερη έξω από την Ευρώπη και 37% πως το να έβγαιναν απ’ αυτή δεν θα άλλαζε τίποτε.