Βουλευτής ΝΔ: «Η χούντα ήταν επανάσταση» – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Σαμαρά να τον διαγράψει – Παρέμβαση και απ΄το ΠΑΣΟΚ

Τη διαγραφή του βουλευτή Δημήτρη Χριστογιάννη ζητεί από τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχόλιό του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «η χούντα ήταν επανάσταση», ενώ και το ΠΑΣΟΚ καλεί το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά «να τον επαναφέρει στην τάξη».

«Τον χουντικό τον βάζετε στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη; Εκείνη την εποχή η χούντα ήταν μία επανάσταση δεν είναι το ίδιο ακριβώς», ανέφερε ο κ. Χριστογιάννης.

Η δήλωση αυτή ώθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διερωτάται αν «η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα».

«Αν όχι», συνεχίζει, «οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι “η χούντα ήταν επανάσταση”».

Παρέμβαση και από το ΠΑΣΟΚ

Η Χ. Τρικούπη χαρακτήρισε απαράδεκτη και ανατριχιαστική την δήλωση.

«Η Ν.Δ. οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη», σημειώνει το Κίνημα.

Διαστρέβλωση των δηλώσεών του καταγγέλλει ο Δ. Χριστογιάννης

Ο κ. Χριστογιάννης προέβη σε νέα δήλωση κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των σχολίων του.

«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.