Β. Λεβέντης: Να γίνει από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια

Να ξεκινήσει από μηδενική βάση η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έλαβε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «αν η διαπραγμάτευση ξεκινάει από τη βάση ότι κουραστήκαμε, δεν αντέχουμε, πρέπει να λυθεί, να δώσει το “Νόβα Μακεντόνια”, θα είμαι σφόδρα αντίθετος».
Αντίθετως, όπως σημείωσε, «αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει τακτική και γίνει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, εκεί θα είναι όλη η Ελλάδα μαζί του, και εγώ πρώτος».

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός του είπε πως ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, είχε προτείνει το όνομα «Σκόπια – Μακεδονία».

Τόνισε εξάλλου ότι «κακά τα ψέματα, το όνομα που κυκλοφορεί στις πρεσβειες, είναι το “Νόβα Μακεντόνια”».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ζητάει μια μεγάλη κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια «γιατί ήξερα ότι θα χρειαστούμε τη συναίνεση. Και ήρθε η ώρα».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις βουλευτών, σημειώνοντας ότι είναι «ένα αισχρό φαινόμενο που υπήρχε πάντα». «Όποιος προδίδει την εντολή του λαού, θα κλαίει τη νύχτα των εκλογών» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.