ΓΕΚ Τέρνα: Θεαματικά αποτελέσματα προβλέπει ο Γ. Περιστέρης – Κλειδί οι συνέργειες

Θεαματικά καλύτερα αποτελεσματα για το 2014 προβλέπει ο Γιωργος Περιστέρης επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τερνα.

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Περιστέρης επεσήμανε οτι πλέον διαμορφώνονται σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας για τον όμιλο.

Ειδικά, στον τομέα της ενέργειας ειδική μνεία έγινε στις προοπτικές που διανοίγονται για τον όμιλο μετά την υπογραφή των συμφωνιών για την από κοινού δραστηριοποίηση με την κρατική εταιρεία ενέργειας του Αμπου Ντάμπι, Taqa, και την κινεζική Sinohydro Corporation.

Ο Γ. Περιστέρης είπε ακόμη πως όλα δείχνουν ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην κατασκευή της μονάδας 5 στην Πτολεμαϊδα, έργο ύψους 1,39 δισ. ευρώ το οποίο έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ. Για τους οδικούς άξονες, σημείωσε πως οι εργασίες, προχωρούν με τον όμιλο να έχει αναλάβει το σύνολο του κατασκευαστικού αντικειμένου από τους Ισπανούς συνεταίρους του σε Ιόνια Οδό και Αξονα Κεντρικής Ελλάδας.

Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος έθεσε σε δοκιμαστική λειτουργία τρία νέα αιολικά πάρκα ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται αιολικά πάρκα ισχύος 140 MW. 

Στις αποφάσεις της συνέλευσης το ζήτημα του προγράμματος παροχής δικαιώματος πραίρεσης αγοράς μετοχών σε διοικητικά στελέχη αναβλήθηκε προκειμένου να συζητηθει στις 7 Ιουλίου.