ΓΕΝ: Λένε ψέμματα οι Τούρκοι – Ο Καμμένος έριξε στεφάνι εκεί που έπεσε το ελικόπτερο

Μία ημέρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής μεταξύ τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων και της ελληνικής κανονιοφόρου «Νικηφόρος» στην οποία επέβαινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος ευρισκόμενος πάνω στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» προσέγγισε την περιοχή όπου το 1996, τη νύχτα της ελληνοτουρκικής κρίσης που παρ’ολίγον να οδηγήσει σε πόλεμο, κατέπεσε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού παρασύροντας στο θάνατο τους αξιωματικούς Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό,και έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία έδειχναν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, ένα ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού ναυτικού και ένα τουρκικό ελικόπτερο να βρίσκονται εγγύτερα στις βραχονησίδες Ίμια απ’ ότι η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» με τον Πάνο Καμμένο.

To Πολεμικό Ναυτικό με ανακοίνωσή του περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στην περιοχή την ώρα της παρουσίας του υπουργού Εθνικής Αμύνης αλλά και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ21. Περί τις 10:30, εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περιπολικό Α/Υ KAS του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς έπλεε το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο.

Τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κατέπλευσε στη Ν. Κάλυμνο για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του ελικοπτέρου ΠΝ21, του Δήμου Καλύμνου».