ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ελεύθεροι οι όμηροι στο Δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ

[UPD] ‘Eληξε λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Δευτέρας η υπόθεση ομηρίας στην πόλη Ίνγκολστατ.

Έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι, ενώ ο 23χρονος δράστης οδηγείται αυτήν την ώρα σε κοντινό νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επιχείρηση διάσωσης.

Νωρίτερα μεταδίδαμε: Ένοπλος κρατά ομήρους σε Δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ

Ο ένοπλος ο οποίος είχε συλλάβει νωρίτερα σήμερα τρεις ομήρους στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ στη Βαυαρία, απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά πληροφορία για τους άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο.

Η Μέρκελ ακύρωσε προεκλογική ομιλία λόγω της «ομηρείας»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προεκλογική της ομιλία στην πόλη Ίνγκολστατ της Άνω Βαυαρίας σήμερα, στο δημαρχείο της οποίας 0 άνδρας κρατάει ομήρους.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η υπόθεση ομηρίας σχετίζεται με την προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν τόσο η Μέρκελ όσο και ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η προεκλογική συγκέντρωση αυτή ακυρώθηκε. Στη Γερμανία διεξάγονται ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές την 22α Σεπτεμβρίου, ενώ στο κρατίδιο της Βαυαρίας γίνονται τοπικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Ο λόγος είναι η σύλληψη ομήρων στην Ίνγκολστατ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η CDU.