Γεννηματά: Να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ξανά η Φώφη Γεννηματά από τον Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση που είχαν για πάνω από μία ώρα, για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν η δεύτερη που πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου το Σάββατο, καθώς είχε προηγηθεί το πρωινό τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με διάρκεια περίπου 45 λεπτά.

Μάλιστα, η συζήτηση του κ. Τσίπρα με την κ. Γεννηματά ξεπέρασε τη μία ώρα, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον οποίο το ραντεβού είχε οριστεί στις 13:30, να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και να περιμένει να αποχωρήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξεκινήσει η δική του συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής: 

«Τόνισα και σήμερα την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.
Ζήτησα χθες τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή – ως όφειλε και οφείλει – και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησης του.
Η διγλωσσία και οι ακραίες φωνές δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση και δεν εξυπηρετούν τα Εθνικά συμφέροντα».

Νωρίτερα, στο διάλογο που είχαν Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις κάμερες στο Μέγαρο Μαξίμου είπαν:

Φ.Γ.: «Τα παιδιά μου είναι 20, 13 και 12 ετών. Μεγάλωσαν τώρα, παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενδιαφέρονται, ρωτούν».

Α.Τ.:«Εδώ παρακολουθούν τα δικά μου, σχεδόν, που είναι 7,5 ετών».