Γερμανία: Στυλώνει τα πόδια! Επιμένει για δάνειο – γέφυρα

merkel seibert1Η Γερμανία θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι «εξαντλητική», παρά να επιτευχθεί γρήγορα.

«Μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκτέα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών…Κατά συνέπεια, η πρόταση αυτή γίνεται ιδιαίτερα σημαντική: η πληρότητα έρχεται πριν από την ταχύτητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankwars.gr, ανώτερος κοινοβουλευτικός σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι μια συμφωνία με την Αθήνα για ένα νέο πακέτο διάσωσης πολλών δισ. ευρώ δεν πλησιάζει στην οριστικοποίησή του, με ένα αριθμό σημείων να πρέπει ακόμα να διασαφηνιστούν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συντηρητικών της κ. Μέρκελ Ραλφ Μπρίνκχαους ανέφερε στο ραδιόφωνο Ντόιτσλαντφουνκ, τη Δευτέρα, ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα».

Σε ερώτηση αν η Γερμανία είναι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να δοθούν 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ως μια πρώτη δόση αντί των 30 – 35 δισ. ευρώ που προτιμά η ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Μπρίνκχαους απάντησε ότι «όσο πιο πολλά χρήματα δοθούν σε μία δόση, τόσο λιγότερη δύναμη μπορεί να έχει ένας με τον τερματισμό πληρωμών αν δεν προχωρήσει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».

«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα πρέπει να παρασχεθεί σε αντάλλαγμα με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.