Γερμανικά ΜΜΕ: Η καλή είδηση είναι ότι η κυβέρνηση μένει σταθερή – Η κακή, ότι ανέβηκε η Χρυσή Αυγή

 

Τα δύο κανάλια της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD και ZDF μετέδωσαν ανταποκρίσεις από την Αθήνα, στις οποίες επισημάνθηκε κυρίως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως τρίτου κόμματος.

Η καλή είδηση είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να παραμένει σταθερή, επισήμανε ο ανταποκριτής του ARD, ενώ ως κακή είδηση μετέφερε το γεγονός ότι στην επόμενη Ευρωβουλή θα εκπροσωπηθεί η Χρυσή Αυγή, ένα «ανοιχτά φασιστικό, εθνικιστικό, αντισημιτικό κόμμα».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο ίδιος ανταποκριτής εκτίμησε ότι δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό για την ώρα, αλλά επισήμανε ότι το φθινόπωρο μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν, ενώ αναφέρθηκε και στο ορόσημο της προεδρικής εκλογής το 2015.

Ο ανταποκριτής αυτός, απαντώντας σε ερώτηση εάν η πορεία των μεταρρυθμίσεων τίθεται σε κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται εναντίον του προγράμματος λιτότητας και ζητά κούρεμα του ελληνικού χρέους, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται και πρόσθεσε ότι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεκδικεί ελάφρυνση του χρέους, μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωσης των επιτοκίων.