Γερμανός-βαποράκι πιάστηκε στο αεροδρόμιο με 420 κιλά ασήμι, 8,5 κιλά χρυσό και 300.000 ευρώ! – Ενεχυροδανειστήριο ο…εξαγωγέας

Το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε εμπορική πτήση με προορισμό το Μόναχο βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο 420 κιλά ασημιού. Αποστολέας του φορτίου εμφανιζόταν μια εταιρεία με έδρα την Αθήνα που αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι ήταν ανύπαρκτη. Πλαστά ήταν μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, και όλα τα τιμολόγια που συνόδευαν το φορτίο αυτό.
Το απόγευμα ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους σε πτήση της Λουφτχάνσα πάλι για Μόναχο συνελήφθη ένας 31χρονος Γερμανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 8,5 κιλά χρυσού και 300.000 ευρώ. Πάνω του ανευρέθησαν ακόμη ίδιου τύπου πλαστά παραστατικά που συνόδευαν και το εμπορευματοκιβώτιο με το ασήμι στην πτήση cargo.
Τα στελέχη των Τελωνείων, του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πίσω από την ανακάλυψη αυτού του φορτίου κρύβονται παράνομες εξαγωγές από ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας στα οποία παραδίδουν κοσμήματα έλληνες πολίτες θύματα της κρίσης.