Γιατι βρε Ότο; Ο Ρεχάγκελ στην Αθήνα παρέα με τον υφυπουργό Φούχτελ για να… “τα φτιάξουμε” με τη Μέρκελ

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας ο Οτο Ρεχάγκελ, ως μέλος αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας, Χανς  Φούχτελ, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για τη βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων. Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, αποδέχθηκε την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να αναλάβει επίτιμος πρέσβης του Βερολίνου στην Ελλάδα.

«Δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση των Μέρκελ και Φούχτελ. Εγώ και ο συνεργάτης μου (ο πρώην βοηθός του στην Εθνική Γιάννης Τοπαλίδης) ήμασταν εννέα χρόνια στην Αθήνα και ζήσαμε τόσες επιτυχίες. Κι όταν έχεις την τύχη να ζεις εννέα χρόνια σε αυτή την πόλη, την βάζεις στην καρδιά σου.

Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, χαίρομαι που θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θέλω να σας πω πως πρέπει να υπάρχει πάντα η ελληνογερμανική φιλία» δήλωσε ο Ρεχάγκελ κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος».
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει».

Ο Ρεχάγκελ  την Τρίτη θα έχει συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού, Αλγα Κεφαλογιάννη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ έως την Πέμπτη, οπότε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, θα παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.