Γιατρός συνελήφθη δεύτερη φορά φέτος για «φακελάκι»

http://isthmos.gr/images/images-uploads/3063/fakelaki-giatros__top-story.jpgΓια δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες συνελήφθη γιατρός που ζήτησε και πήρε «φακελάκι» από ασθενείς.

Πρόκειται για χειρουργό σε δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, ο οποίος έλαβε 300 ευρώ από ασθενή για χειρουργική επέμβαση, ενώ τον Ιανουάριο από άλλο ασθενή είχε πάρει 600 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο χειρουργός, αφού διέγνωσε την 1η Αυγούστου πάθηση σε ιδιώτη, κανόνισε την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης την επόμενη ημέρα, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, χθες αστυνομικοί συνέλαβαν τον γιατρό εντός του Νοσοκομείου, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Η προηγούμενη υπόθεση έγινε τον Ιανουάριο, όπου ο γιατρός απαιτούσε για να χειρουργήσει ασθενή αρχικά 1.200 ευρώ, μετά από διαπραγμάτευση 800 και τελικά 600 ευρώ.

Ο γιατρός μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, η αστυνομία αναφέρει πως οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.