Γ.Καμίνης: Δεν θα περνάνε οι χρυσαυγίτικοι τσαμπουκάδες όσο είμαι Δήμαρχος [VIDEO]

Σε δηλώσεις προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από το Σύνταγμα, μετά την απομάκρυνση των μελών της Χρυσής Αυγής που ήθελαν να διοργανώσουν «συσσίτιο μόνο για Ελληνες» στην πλατεία, επισημαίνοντας πως όσο είναι δήμαρχος, «δεν θα περνάει η λογική του τσαμπουκά σε αυτή την πόλη».

Ο κ. Καμίνης στις δηλώσεις του οι οποίες αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του στο twitter, αναφέρθηκε στα σημερινά έκτροπα με την παρουσία μελών του ακροδεξιού κόμματος και χαρακτήρισε την απομάκρυνση τους ως «μια νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας», ενώ τόνισε πως ο δήμος είχε ξεκαθαρίσει ότι «κανείς δεν θα μοίραζε ξανά τρόφιμα στο Σύνταγμα. Κανείς. Η ΧΑ μας αγνόησε» και έθεσε το ερώτημα του «ποιος κυβερνάει αυτή την πόλη; Η κάθε ομάδα ή η δημοκρατικά εκλεγμένη αρχή;».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε πως «αυτή τη στιγμή ο Δήμος παρασκευάζει και διανέμει σε απόρους πάνω από 9.000 γεύματα αλλά δεν βγαίνουμε να το διατυμπανίζουμε. Ασκούμε τεράστιο κοινωνικό έργο με διακριτικότητα. Να βγαίνω να το διαφημίζω θα ήταν προσβλητικό για τους πολίτες. Φαρισαϊσμός».

Η ανακοίνωση – απάντηση της ΧΑ:  Θα μοιράσουμε τα τρόφιμα από τα γραφεία μας

«Νωρίς σήμερα το πρωί, το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους. Η πλατεία Συντάγματος αποκλείστηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς και η πρόσβαση σε αυτή κατέστη αδύνατη. Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη του τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης και βουλευτές του Κινήματος κατάφεραν να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μαζί με ένα φορτηγό με τόνους κρέατος. Εκεί εξελίχθηκαν θλιβερές σκηνές με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον οδηγό και να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πολιτών και κυρίως βουλευτών. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα μας παρέμεινε στο σημείο και ξεκίνησε μάλιστα τη διανομή των τροφίμων σε απόρους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν επίχης δεχθεί χημικά.

Βλέποντας το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και οι επίορκοι προϊστάμενοι της αστυνομίας ότι το σχέδιο του Καμίνη και του Δένδια έβαινε προς παταγώδη αποτυχία, μεταχειρίστηκαν άλλα μέσα. Σε άλλα σημεία των Αθηνών αστυνομικά οχήματα σταμάτησαν τα φορτηγά με τα υπόλοιπα τρόφιμα και προσήγαγαν τους οδηγούς τους. Έτσι η διανομή τροφίμων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Κατόπιν σύσκεψης, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη. Έπειτα από πιέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οδηγοί – που τους είχαν αφαιρεθεί ακόμα και τα κλειδιά των οχημάτων τους – αφέθηκαν ελεύθεροι. Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο. Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Η διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής θα διεξαχθεί κανονικά στις 10μμ στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών.»