Γ. Καμίνης: Η υποψηφιότητά μου μπορεί να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα, όπως η διαχείριση προσφυγικού, αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς μίλησε ο Γιώργος Καμίνης στο Politico.

“Kαταφέραμε να κάνουμε αυτά που δεν έκανε το ελληνικό κράτος. Μετατρέψαμε το έλλειμμα, που παραλάβαμε, σε πλεόνασμα και έχουμε τη δυνατότητα να φροντίσουμε τους οικονομικά αδύναμους της Αθήνας και την ίδια ώρα να χρησιμοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία για την πόλη, ώστε να εφαρμόσουμε τις αλλαγές για την επόμενη δεκαετία, για την Αθήνα του 2030”, τόνισε ο κ. Καμίνης μιλώντας για το έργο του στο Δήμο Αθηναίων.

Αναφορικά με το “αφήγημα επιτυχίας” του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι αυτό είναι “παραμύθι”. “Αυτό που πρέπει να κάνουν στην κυβέρνηση είναι να φέρουν επενδύσεις, στη χώρα και σιγά- σιγά να δούμε ανάπτυξη και οι άνεργοι να αρχίσουν να βρίσκουν δουλειές. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση λέει ότι η ανεργία μειώνεται, λόγω των θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης στις οποίες ο κόσμος πηγαίνει για να επιβιώσει. Δεν υπάρχει λοιπόν ανάπτυξη στη χώρα και δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να φέρει την ανάπτυξη. Γι’ αυτό λέω ότι είναι ένα παραμύθι”, ανέφερε.

Υποστήριξε ότι θα έχουμε εκλογές το 2018, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να γίνουν κανονικά το 2019. “Αν το δικό μας κεντροαριστερό εγχείρημα πετύχει, η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις εκλογές, γιατί θα βρεθεί σε κατάσταση πανικού”, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και σε ερώτηση για τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμίνης τόνισε: “Η υποψηφιότητά μου μπορεί να τους φέρει πίσω. Μπορούμε να τους ξανακερδίσουμε. Δεν έχω καμία σχέση με το παρελθόν. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι το έχω ψηφίσει αρκετές φορές. Η πορεία μου είναι εκτός κομματικών συστημάτων και δεν έχω εμπλακεί σε εσωκομματικές διαμάχες. Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε αυτούς τους ψηφοφόρους πίσω και να συσπειρώσουμε τον κόσμο σε έναν πολύ ζωτικό και κρίσιμο χώρο. Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω”.

Σχετικά με το αν υπάρχει χώρος για τη νέα παράταξη στο πολιτικό σκηνικό, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της Δεξιάς, η νέα δημοκρατική παράταξη μπορεί να εκφράσει ένα ξεκάθαρο προοδευτικό στίγμα. “Άλλωστε ο μεγάλος διαχωρισμός πλέον είναι ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Αυτό το συναντάμε παντού στην Ευρώπη”, ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των νέων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης. “Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουμε σχεδόν 500.000 νέους Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα, μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα. Πρέπει λοιπόν, να τους φέρουμε πίσω. Και για να τους φέρνουμε πρέπει να αλλάξουμε όλα. Πρέπει επίσης να γίνουν και κάποιες συμβολικές κινήσεις, όπως π.χ. να τους δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίζουν. Πρέπει επίσης να διευρύνουμε την οικονομία μας. Χρειάζεται ν’ ανοίξουμε τις αγορές μας αλλά και να βάλουμε πλαίσια ώστε να μην αφήνουμε κανέναν πίσω”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ