Γ. ΜΩΡΑΛΗΣ: Αυτό είναι το όραμά μου για τον Πειραιά

peiraias newΕπιστολές στον Αντώνη Σαμαρά, στον Αλέξη Τσίπρα, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Πάνο Καμμένο, στον Φώτη Κουβέλη, στον Δημήτρη Κουτσούμπα έστειλε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννης Μώραλης, με την οποία τους γνωστοποιεί και τους κοινοποιεί τις Προγραμματικές Θέσεις του Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ».

Παράλληλα, τους ζητά την υποστήριξή τους για να συμπεριληφθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) για χρηματοδότηση οι βασικές στρατηγικές επιλογές που περιλαμβάνονται σε αυτές.

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μώραλης στις επιστολές του υπογραμμίζει: «Εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, στο επίκεντρο του οποίου θέσαμε την ανάδειξή του σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, σε διεθνή κόμβο Συγκοινωνιών, Επικοινωνιών, Logistics και Εμπορίου και σε Λιμάνι αφετηρίας για την Κρουαζιέρα. Στόχοι που θα επιφέρουν πόρους στον Πειραιά πλέον των 3 δις ευρώ και συνακόλουθα 35.000 νέες θέσεις εργασίας.

Υποστηρίζουμε ότι συνδυαστικά η εθνική πολιτική και ο αναπτυξιακός της σχεδιασμός, καθώς και οι πόροι του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) 2014-2020, οι ιδιωτικές επενδύσεις και οι δημοτικές πολιτικές στους κλάδους της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και του διαμετακομιστικού εμπορίου με ευκρινή προτεραιότητα στις «νεοφυείς επιχειρήσεις» (startups) και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας καλέσω να αναλάβετε τη δημόσια δέσμευση, ότι ο Πειραιάς, ο Δήμος του Πειραιά, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των δεσμεύσεών σας στο νέο ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) 2014-2020».

Ο Γιάννης Μώραλης καταλήγει στις επιστολές του επισημαίνοντας ότι: «Εμείς με την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών ως Δημοτική Αρχή της περιόδου 2014-2019 δεσμευόμαστε, ότι θα διεκδικήσουμε τεκμηριωμένα και μαχητικά, ό, τι ο Πειραιάς και οι άνθρωποί του αξίζουν. Αναμένουμε τη δημόσια υποστήριξή σας στις στρατηγικές επιλογές του Πειραιά που θα τον οδηγήσουν ξανά στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας και τους πολίτες του στην ευημερία».