Γ.ΠΑΝΟΥΣΗΣ: “Παραιτούμαι αν ο Α.Τσίπρας δεν αποφασίσει μέτρα κατά των αντιεξουσιαστών”

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απευθύνει δραματική προειδοποίηση για τα τελευταία φαινόμενα βίας, τονίζοντας  σε δηλώσεις του πως μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λάβει τις αποφάσεις επί του θέματος. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», αναφέρει.«Ηρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή για το θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα», σημειώνει και συνεχίζει λέγοντας πως το πραγματικό δίλημμα του πρωθυπουργού είναι ανάμεσα στο «4% των “έξαλλων” και το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε».

Την ίδια ώρα κ. Πανούσης με συνέντευξή του στη «Real News» προειδοποιεί πως οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό, με σκοπό την αναβίωση του Δεκέμβρη του 2008.

«Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» σημειώνει και συνεχίζει: «Οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία. Το κράτος δεν ελέγχει τις φυλακές. Πρέπει να τις ανακαταλάβει. Τις φυλακές ελέγχει η σκληρή ομάδα έγκλειστων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας», σημειώνει.

Τονίζει μάλιστα ότι για τον ίδιο η επιλογή της παραίτησης δεν είναι εκτός συζήτησης: «Εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια» σημειώνει.

Μεταξύ άλλων, προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Χρυσή Αυγή να ενισχύει εκ νέου τα ποσοστά της. «Κάνει λάθος ο Σαμαράς και θέτει κατά τον τρόπο που θέτει το θέμα της ασφάλειας. Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει πως από τη συγκεκριμένη ατζέντα δεν θα κερδίσει το κόμμα του, ούτε το τοξικό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά θα ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή».