Γ. Προβόπουλος: Μεγαλύτερος εχθρός ο εφησυχασμός – Υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι

Προβόπουλος: Πλέον άλλος δεν θα κοιμάται τα βράδια...

«Παρελθόν» χαρακτήρισε τον κίνδυνο εξόδου της χώρα από την ευρωζώνη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος αν και επισήμανε ότι «οι κίνδυνοι υπάρχουν αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Η χαλάρωση και ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός».

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο πριν την κατάθεση της έκθεσης γα την  νομισματική πολιτική στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη είπε ότι τα όσα ανέφερε το τελευταίο διάστημα για το άγχος εάν θα ξημερώσει με ευρώ ή δραχμή αφορούσε όλη την εξαετή θητεία του ενώ πρόσθεσε αστειευόμενος ότι «πλέον άλλος δεν θα κοιμάται τα βράδια. Βέβαια θα έχει να αντιμετωπίσει άλλου είδους προβλήματα».

Ο μεγαλοτραπεζίτης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι δεν δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει στην θέση του τον νέο διοικητή της ΤτΕ απέφυγε όμως να απαντήσει λέγοντας «δεν σχολιάζω στο ναό της Δημοκρατίας δηλώσεις πολιτικών αρχηγών».

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον κ προβόπουλο για την «πολύτιμη συμβολή του» και πρόσθεσε ότι η θητεία του αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Επισήμανε ότι «ακούμε τις συμβουλές σας παρότι – όπως είπατε – αυτές οι συμβουλές δεν εισακούστηκαν όσο θα έπρεπε» φράση που ερμηνεύτηκε ως αιχμή και για την ηγεσία του υπουργέιου Οικονομικών επι διακυβέρνησης Καραμανλή καθώς ο κ. Προβόπουλος έχει αποκαλύψει ότι έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου από το 2008. Ωστόσο συνεργάτες του Προέδρου εξηγούν ότι η αναφορά του κ. Μεϊμαράκη δεν κρύβει αιχμές και υποστηρίζουν πως «αυτό που είπε ο Πρόεδρος είναι ότι ορισμένες από τις συμβουλές του διοικητή ίσως να μην μπορούσαν να εφαρμοστούν».

Πηγή:protothema.gr