Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Έρχεται άνοδος στο Χ.Α και άλμα στην οικονομία αν δεν υπάρξει…ατύχημα

«Εάν υπάρξει μετά τις εκλογές σταθερά φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, τότε θα έχουμε αλματώδη βελτίωση της οικονομίας και άνοδο του Χρηματιστηρίου» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Σε δηλώσεις του στο Πρώτο Θέμα αναφέρει επίσης πως αναμένει «πολύ θετικές ανακοινώσεις από τους ξένους οίκους».

«Αν η χώρα οδηγηθεί, εξαιτίας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, σε εθνικές εκλογές, τότε θα έχουμε σημαντική καθυστέρηση, ίσως και ανατροπή των επενδυτικών σχεδίων των ξένων εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου πολιτικού ρίσκου» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

Δεν είναι τυχαία τα εύσημα του …αυστηρού Fitch 

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας τη σημερινή αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο Fitch.

Ο οίκος Fitch είναι από τους πλέον αυστηρούς, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε πως «η φρασεολογία που χρησιμοποιεί είναι αξιοσημείωτη, καθώς μιλά αξιοθαύμαστη προσαρμογή».

Αυτό σημαίνει, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, πως οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς και πρέπει να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε τις δηλώσεις αυτές εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Fitch.