ΔΕΗ: Ο Α.Ζερβός παρελθόν από την επιχείρηση – Την παραίτησή του ζήτησε ο Γ.Βαρουφάκης

Σε παραίτηση από την ηγεσία της ΔΕΗ οδηγήθηκε ο Αρθούρος Ζερβός, έπειτα από την παραπομπή του σε δίκη για κακούργημα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή του ζήτησε ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Εφετών παρέπεμψε τον κ. Ζερβό σε δίκη για παράνομες αυξήσεις, πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια, που χορήγησε σε 19 στελέχη της Επιχείρησης την διετία 2010-2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά την επίμαχη περίοδο (από Μάρτιο 2010 έως και Σεπτέμβριο 2012) προκάλεσε ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτό εντάσσεται σε κακούργημα.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα, κύκλοι της ΔΕΗ ανέφεραν ότι “για την πλήρη εφαρμογή των μισθολογικών περικοπών όπως προβλεπόταν από τους αντίστοιχους νόμους,  η διοίκηση είχε ζητήσει δύο γνωμοδοτήσεις καθηγητών του εργατικου δικαίου, τις οποίες και εφάρμοσε. Αυτό τον τρόπο εφαρμογής υιοθέτησε και το Δημόσιο στις γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ το 1010 και το  2011. Η εισαγγελία δεν αποδέχεται την ερμηνεία του νόμου με βάση αυτές τις γνωμοδοτήσεις”