ΔΕΚΟ-ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Τα εν οίκω, μη εν δήμω! “Περίεργη” κομματική ομοφωνία, έστειλε…αδιάβαστη την τροπολογία

Αποσύρθηκε τελικά, για να αναδιατυπωθεί και να κατατεθεί εκ νέου σε άλλο νομοσχέδιο, η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και σε υποψήφιους επενδυτές να λαμβάνουν ακόμη και απόρρητες πληροφορίες από τις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ.

«Θα είμασε αρνητικοί σε μια τέτοια τροπολογία που δεν διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια της χώρας» είχε πει χθες Τρίτη ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας από το ΠΑΣΟΚ. Και η κ. Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ είχε ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι καταψηφίζει την τροπολογία, ζητώντας μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία.

Η τροπολογία όπως είχε κατατεθεί έδινε στο Ταμείο για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τη δυνατότητα να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος, «όλες εν γένει τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν στο νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης».