ΔΗΜΑΡ: Βαρύ και ασήκωτο το κλίμα – Επαφές Κουβέλη με στελέχη – Σκληρή κριτική Σ. Λυκούδη

Κύκλο συναντήσεων με κορυφαία στελέχη και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ακόμη και από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ξεκίνησε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης για την αποτίμηση του δυσμενέστατου εκλογικού αποτελέσματος και την καταγραφή των αιτίων της αποτυχίας.

Ο κ. Κουβέλης, στο πλαίσιο της εκκίνησης των εσωκομματικών διαδικασιών για το τι μέλει γενέσθαι, συζήτησε, το μεσημέρι της Δευτέρας, με στενούς συνεργάτες του τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται για την προσεχή Παρασκευή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το επόμενο Σαββατοκύριακο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και των χειρισμών και της πολιτικής που ακολουθήθηκε μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, πριν από ένα χρόνο.

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και η επόμενη μέρα για τη ΔΗΜΑΡ είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η εσωστρέφεια κυριαρχεί.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το αρνητικό αποτέλεσμα επιβάλλει ανάληψη ευθύνης από την ηγετική ομάδα για τα λάθη που έγιναν και στροφή προς τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς. [Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ]

Σκληρή κριτική Λυκούδη

«Δεν υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο αιώνιας παραμονής στην κυβέρνηση. Η ένσταση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου που μας ακολουθούσε ήταν επειδή δεν κατάλαβε πώς, γιατί, πότε και για ποιον λόγο, αποχωρήσαμε. Όχι γενικώς, διότι δεν παραμείναμε στην κυβέρνηση. Και από εκεί και έπειτα, ήρθε το δεύτερο μεγάλο σοκ- που αν θέλετε υπό μίαν έννοια για τη φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ακόμα ισχυρότερο- το γεγονός δηλαδή ότι όταν ξεκίνησαν με ένα σωρό ελπίδες οι διεργασίες για έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Αριστερά δεν βρέθηκε απλώς έξω από αυτή την ιστορία, αλλά αντιμετώπισε αυτόν τον διάλογο και με έναν τρόπο, περίπου, περιφρονητικό. Έχω την εντύπωση ότι ήταν δύο βασικές επιλογές του κόμματος, οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή πολύ μεγάλη ήττα, στα όρια της συντριβής» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» ο Σπύρος Λυκούδης, αναφορικά με την ήττα της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως έχει πολιτική απόσταση από τον κ. Κουβέλη, καθώς του καταλογίζει πολλά λάθη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκτακτου συνεδρίου σημείωσε: “Ένα κόμμα κουρασμένο, που βιώνει σήμερα- και νομίζω και αύριο- την πολιτική του θλίψη, ποιος θέλει να το οδηγήσει σε μία αναμέτρηση στρατοπέδων, σε ένα συνέδριο, για να γίνει τι”;