ΔΗΜΑΡ: Ευγενική “πόρτα” στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση να μη συμμετέχουν σε σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» πήρε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί στις 9. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές της Αγίου Κωνσταντίνου σε εκδήλωση που έχει ως στόχο τον συντονισμό της δράσης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Η πρόσκληση, καθώς και η απόρριψή της, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πρόσκληση που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να συνασπιστούν. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή την περασμένη Κυριακή.

Υπό αυτό το πρίσμα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται ότι προτιμούν για μια ακόμη φορά το «παρών», ως προς το ζήτημα της άμεσης έναρξης διαλόγου με άλλα κόμματα – τουλάχιστον μέχρι το συνέδριό τους. 

Η επιστολή του γραμματέα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία.

Σε σχέση με τις θέσεις μας για την ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι:

Η ΔΗΜΑΡ εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση ήταν αντίθετη.

Ειδικότερα για το θέμα των δικτύων της ιδιωτικοποίησης – πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ καταψήφισε την ρύθμιση καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για να δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Κ.Ο εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο Γραμματέας Κ. Ο.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ