ΔΗΜΑΡ: Οι πρώτες υποψηφιότητες για τους δήμους και τις περιφέρειες

Τις πρώτες υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενώ συζήτησε κατ΄ αρχήν τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να στηρίξει στην Περιφέρεια Ηπείρου τον Γ. Ζάψα, μέλος της Κ.Ε του κόμματος, στο Βόρειο Αιγαίο τον Γ. Σπιλάνη, πανεπιστημιακό, στην Κρήτη τον Α. Ανιψητάκη, μέλος της Κ.Ε του κόμματος και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Β. Τραϊφόρο , επίσης μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες δημάρχων, του Κ. Βλάχου για το Μαρούσι , του Τ. Καφατσάκη στου Ζωγράφου , του Χ. Βοσκόπουλου στην Καισαριανή , του Γ. Αράπογλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, του Γ. Κονδύλη στον Άλιμο, του Γ. Τσουκαλά νυν δημάρχου στην Ελευσίνα, του Γ. Ιωακειμίδη ,νυν δημάρχου, στην Νίκαια και Α. Γ. Ρέντη, του Γ. Βάμβουκα στα Χανιά και του Γ. Χάλαρη στην Θήρα.

Σχετικά με την πορεία συγκρότησης του τρίτου πόλου, τα ηγετικά στελέχη και οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση, ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της πολιτικής διακήρυξης για το περιεχόμενο και το στίγμα του, που συμφωνήθηκε με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις καθώς επίσης για τις 2-3 εκδοχές του τίτλου του Ευρωψηφοδελτίου στις οποίες υπάρχει το όνομα της ΔΗΜΑΡ.

Σε νέα συνεδρίαση της Ε.Ε την Παρασκευή θα γίνει εκτενής συζήτηση επί των πολιτικών κειμένων της συμφωνίας ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο να εγκριθούν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στη Συντονιστική Γραμματεία που συγκροτείται, μεταξύ των οποίων και της κ. Μαριλένας Κοππά, όπως η ίδια ανέφερε με την δήλωση ανεξαρτητοποίησής της από το ΠΑΣΟΚ.

Στις αρχές Μαρτίου σχεδιάζεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα του τρίτου πόλου και η προεργασία για τις Ευρωεκλογές θα κορυφωθεί στις 10 Μαρτίου σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.