ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC: «Όχι» στη ρήξη λένε οι Έλληνες – «Ναι» στον έντιμο συμβιβασμό

eyrw draxmh «Όχι» στην ρήξη και «ναι» στον έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους λένε οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που διεξήχθη για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, το 69,6% των ερωτηθέντων (από 67,7% τον Φεβρουάριο) τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με λύση κοινής αποδοχής.

Αντίθετα, το 27,4% πιστεύει ότι «πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή» (από 29,6%) ενώ το 3% δεν απαντά.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (57,8%) επιθυμεί συμβιβασμό, ενώ το 38,9% ρήξη.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του συμβιβασμού καταγράφουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ (94,4%), του ΠΑΣΟΚ (86,2%) και του Ποταμιού (84,4%), ενώ υπέρ της ρήξης εκείνοι της Χρυσής Αυγής (55,6%), του ΚΚΕ (52,1%) και των ΑΝΕΛ (46,3%).

Το εκλογικό κοινό εμφανίζεται μοιρασμένο ως προς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το επόμενο διάστημα, με το ποσοστό, όμως, που απαντά «ναι» να είναι αυξημένο κατά 7,8 μονάδες.

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το επόμενο διάστημα;» το 50,4% απαντά «ναι», το 45% απαντά «όχι», ενώ δεν απαντά το 4,1%.