ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ: Τρεις οι “μνηστήρες” για την Πελοπόννησο

Υποβλήθηκαν στις 11 Ιουλίου οι τελικές δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, οι τρεις υποψήφιοι που υπέβαλαν προσφορές είναι οι:

 1.    ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ

2.    ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

3.    ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – J&P ΑΒΑΞ

Το έργο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την οριστική επίλυση του προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελλάδας συνολικά.

Είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα που δημοπρατείται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, καθώς και το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που συνδυάζει, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικούς πόρους με πόρους του ΕΣΠΑ, μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα έργα ΣΔΙΤ.

Οι διαδικασίες του διαγωνισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ προχώρησαν ταχύτατα και η τελευταία εξέλιξη βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια pass/fail, ενώ βασικό κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.