ΔΩΔΩΝΗ: Ποσοστό 91,54% ελέγχουν πλέον οι Ρώσοι της Strategic Initiatives

Κυρίαρχη καθίσταται στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη η εταιρεία Strategic Initiatives Foods (ρώσικων συμφερόντων), καθώς απέκτησε από τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ποσοστό 23,77% (965.166 μετοχές) της Δωδώνη και ελέγχει πλέον το 91,54% του μετοχικού κεφαλαίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία υπεγράφη στις 12 Νοεμβρίου και οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ο  Συνεταιρισμός Ιωαννίνων θα παραμείνει μέτοχος στη Δωδώνη με ποσοστό 1% αλλά το βασικό είναι ότι με το τίμημα -περίπου 6 εκατ. ευρώ- που θα εισπράξει θα πάρει σημαντική οικονομική ανάσα και θα εξυγιάνει τον ισολογισμό του.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας στο πλαίσιο ανάπτυξης του κλάδου και των 5.000 παραγωγών – προμηθευτών της στην περιοχή της Ηπείρου έχει υιοθετήσει πρωτοβουλίες  όπως την παροχή συμβουλών σε θέματα αποτελεσματικότερης εκτροφής, την εξεύρεση λύσεων για την προμήθεια ζωοτροφών και τη σύναψη συμβάσεων συμβολαιακής κτηνοτροφίας.
Επίσης, η εταιρεία κατά τη προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο (μέχρι και τον Ιούλιο 2014) εξόφλησε την εισκόμιση γάλακτος έχοντας καταβάλλει μηνιαίες πληρωμές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και έχει ήδη πραγματοποιήσει προκαταβολές προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο  που υπερβαίνουν το ποσό των 4 εκατ. ευρώ.