Δάκρυσε για την ΑΕΚ o «Τίγρης» – «Το γήπεδο θα γίνει και αυτό είναι υπόσχεση!» (video)

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για το γήπεδο της ΑΕΚ ξεκαθαρίζοντας ότι η «Αγιά Σοφιά» θα κατασκευαστεί.

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε για το τι γήπεδο της ΑΕΚ. Φτάσαμε στο παραπέντε… Από την πλευρά μου θα αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που προέκυψαν, είτε από παρεξηγήσεις ή από εμπλοκή ανθρώπων που δεν έχουν λόγο να αναφέρονται στο γήπεδο. Για ένα έργο που αφορά την ΑΕΚ και μόνο και την τοπική κοινωνία, όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαβάσει τα πάντα. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης… Η ΑΕΚ θα υπάρχει για πάντα. Ο Μελισσανίδης αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Η ΑΕΚ θα υπάρχει. Ξεκινήσαμε σε τρεις άξονες: Να γυρίσει η ΑΕΚ στο χώρο της.

Ο δεύτερος να έχει την πολιτική γενική θετική στάση. Ο τρίτος άξονας είναι η δημιουργεία της Δικέφαλος ΑΕ, μέσα σε όλα τη νομιμότητα. Η ΑΕΚ έχει τη δική της θέση και οικόπεδο και εκεί απαιτεί να φτιάξει το νέο της γήπεδο. Εκεί που ήταν το παλιό και κακώς γκρεμίστηκε το παλιό και με ευθύνη της πολιτείας. Η ΑΕΚ ζητάει το νόμιμο: να γυρίσει σπίτι της, να δώσει ζωή στο χώρο. Δηλώνουε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, πιο έντονα από ποτέ, την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της, στο χώρο της και πουθενά αλλού! Προς όλους όσους κόπτονται για το Άλσος. Εγώ ειδικά το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα πολλές φορές. Τρόμαξα για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει. Το 1991 κόπηκαν 1.200 δέντρα, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός! Ένα Άλσος που μέσα έχουν χτιστεί παράνομα κτίρια και τώρα είναι εγκαταλειμένα και δεν αντιδρά κανείς. Τώρα στο Ζωολογικό κήπο υπάρχουν… αδέσποτα σκυλιά! Γι’ αυτό το Άλσος ξεσηκώθηκαν κάτι τύποι για …52 δέντρα. Αν δεν είναι υποκρισία αυτό τι είναι;

Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδι. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία – χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του Άλσους, για να αναβαθμιστεί και το Άλσος με αυτά που θα αντικαταστούσαμε. Όπως προανέφερα: αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα. Όσα δεσμευθήκαμε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιοδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι υπερβολικές ενέργειες από κάποιους κύκλους, δόθηκε η αίσθηση ότι ματαιώνεται το γήπεδο. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιο το μετάνιωσαν.

Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία. Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και… κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμμένα με ροδοπέλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο … Γ’ παγκόσμιος πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλλείψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ! Κάπου εκεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης διέκοψε φανερά συγκινημένος.

«Τεράστιες μορφές που ήταν μαζί μας τότε, όπως ο κ. Γλέζος. Οι ίδιοι οπαδοί μας ζήτησαν συγγνώμη. Δεν μπορεί όμως να είναι μονόπλευρη η καταδίκη. Πριν γινουν όλα αυτά είχαν γραφτεί πολλά. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον σεβαστούν. Ζητάμε απ’ όλα τα κόμματα να συμβάλουν νόμιμα προς όλες τις φάσεις του γηπέδου. Το γήπεδο δεν μπορεί να το κατασκευάσει το γήπεδο, πόσο περισσότερο το Κράτος, στην κατάσταση που βρίσκεται. Ιδρύσαμε λοιπόν, μία εταιρία λαϊκής βάσης, τη «Δικέφαλος 1924». Η Δικέφαλος 1924, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου. Είναι απαραίτητο να γίνει και η μόνη λύση, για να εξασφαλίσουμε την ορθή μεταχείρηση του γηπέδου. Εμείς και πάλι δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη. Κάποιοι από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ΑΕΚτζήδες που βοηθάμε περισσότερο στην κατασκευή γιατί έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Όσοι μπλεκόμαστε στο γήπεδο, ναι θέλουμε να βάλουμε το όνομά μας σε όλο αυτό. Αλλά τα κάνει αυτό και ο απλός κόσμος. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Το γήπεδο θα γίνει απ’ όλους.

Κλείνοντας: το πεδίο συνενόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί, γιατί πιστεύουμε ακράδατα γιατί αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το κέντρο πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική Αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας, ελπίζουμε να μην μείνουν προσκολλημένοι στα επεισόδια, που και οι ίδιοι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν. Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια. Χτίζουμε ένα γήπεδο με επισκεψιμότητα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή.Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1500 – 2000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με… χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε για να γεννάει νικητές! Δίνω υπόσχεση: το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν! Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και βάζουμε την ΑΕΚ στο πιο ψηλό βάθρο. Εκεί που ανήκει.

«Το γήπεδο θα γίνει εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας»

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις.

Για το αν έχει εξετάσει άλλους χώρους:

«Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο που να μην είναι γήπεδο UEFA. Είναι άδικο για 2,200 μέτρα να έχουμε 22000 θέσεις και να …ξενιτευόμαστε. Είναι ιστορικά να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας. Χώροι υπάρχουν πολλοί».

Αν θα υπάρξει νέα επικοινωνία με το Δήμαρχος; Αν υπάρξει δέσμευση για τα 20 εκατ.; Τι γίνεται με τη σύμβαση Ερασιτεχνικής:

«Εμείς περιμέναμε και περιμένουμε να μας καλέσει η δημοτική αρχή. Για την κ. Δούρου δεν ξέρω. Η σύμβαση έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Το γήπεδο θα ανήκει στο Ερασιτεχνικό σωματείο. Όλα είναι νομότυπα».

Με ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε επαφή;

«Καταρχή, αντιπροσωπεία της ομάδος μας παρεβρέθηκε στη Βουλή και συζήτησε με τα στελέχη πριν την ψήφιση του νόμου. Εγώ έκανα επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ό,τι μου είπαν το έκανα. Αυτό το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς».

Πρόεδρος των καταστηματαρχών Φιλαδέλφειας: «Υπήρξε χθες μία συνάντηση τον επιχειρηματιών της Νεάς Φιλαδέλφειας με τον κ. δήμαρχο, ήταν παραπληροφορημένος. Το παράπονό του είναι πως η ΑΕΚ δεν τον έχει καλέσει, δεν έχει σχέδια, ότι κανείς δεν τον έχει ενημερώσει. Είδα έναν δήμαρχο διαλλακτικό. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μία ενημέρωση από την ΑΕΚ;

Ο κ . Ανδριόπουλος απαντάει λέγοντας: Θέλω να εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι μία παρεξήγηση που πρέπει να λυθεί μέσα σε πέντε μέρες. Ενημέρωσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του δημάρχου τα πάντα. Παρέδωσα σφραγισμένα σχέδια που έχει σφραγισμένα σχέδια η ΓΓΑ. Τα παρέδωσα εγώ προσωπικά! Ή δεν έχουν διαβάσει σωστά τα σχέδια ή λόγω γεγονότων έχει υπάρξει θυμός ή έλλειψη μνήμης. Η Βουλή δεν είναι… πολεοδομικό γραφεία. Η Βουλή πρέπει να δίνει νόμιμες κατευθύνσεις. Ο νόμος που κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ, λέει τους ανώτατους συντελεστές. Στον κ. δήμαρχο έχουμε παραδώσει τη μελέτη. Αν έχουν… παραπέσει σε συρτάρια να του τα ξαναπαραδώσουμε επισήμως. Φτιάχνουμε ένα αθλητικό κέντρο με δυο μουσεία. Όλα τα άλλα είναι φαντάσματα που δεν υπάρχουν. Στη Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει… δράκος. Το αποδεικνύει ο χρόνος που μεσολάβησε. Ή υπάρχει λοιπόν έλλειψη πληροφόρησης ή θυμός που δεν βοηθάει. Πρέπει να διαβάσουμε με ψυχραιμία. Ότι ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητήσαμε αμέσως. Τα ύψοι τα είχαμε υποβαθμίσει μόνοι μας. Το γήπεδο θα είναι μείον 3 μέτρα. Ο ίδιος ο δήμαρχος μας ζήτησε 250 θέσεις πάρκινγκ. Βεβαίως! Θα το κάνουμε! Δεν μας έχει ζητήσει τίποτα άλλο! Δεν είναι δουλειά μας να σχολιάζουμε τι γίνεται μέσα στα κόμματα»

Αν ψηφιστεί ο νόμος πώς μπορεί να φέρει αντιρρήσεις ο Δήμος;

«Θέλουμε τη συναίνεση του δήμου. Χρειάζονται και πολλά περιφερειακά έργα. Πρέπει να μάθετε πως όταν έγινε το Καραϊσκάκη ήταν έργα πολλών εκατομμυρίων. Θέλουμε τη συναίνεση του Δήμου για τα παριφεριακά έργα. Διαστραμμένα μυαλά είναι αυτά που δεν θέλουν αυτό το έργο. Τι να κονομήσω εγώ; Δεν έχω καμία δουλειά. Δόξα τω Θεώ μου τα έφερε έτσι ο Θεός και είμαι καλά. Δεν θέλω λεφτά από την ΑΕΚ. Τα λεφτά μου θα βάλω κι εγώ και άλλοι ΑΕΚτζήδες να γίνει το γήπεδο. Μέχρι χθες έλεγαν πάμε να φτιάξουμε… Mall. Το γήπεδό μας θέλουμε στο χωράφι μας. Εκτός κι αν δεν θέλουν η ΑΕΚ να έχει γήπεδο. Ε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Για τα χρήματα της Περιφέρειας:

«Αν δεν μας δώσει η κ. Δούρου τα χρήματα, που δεν νομίζω να μη τα δώσει, γιατί όλα είναι νομότυπα, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα θέλει να γίνει το γήπεδο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια».

Ανδριόπουλος: Η περιφέρεια έχει ένα πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων 160 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι της ΑΕΚ. Είναι το κλειστό της Νέα Σμύρνης, του Παναθηναϊκού, είναι, είναι, είναι και μεταξύ αυτών και τα 20 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Μελ.: Για ποιο λόγο λοιπόν αφού είναι περασμένα τα κονδύλια να μη δώσουν αυτά τα χρήματα. Όταν για άλλα γήπεδα δόθηκαν τόσα εκατομμύρια. Όλοι πρέπει να έχουν γήπεδα. Και ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλων και ο Άρης και όλοι.
Ανδριόπουλος: Στον Ολυμπιακό δόθηκαν 75 στρμ., στη Λάρισα δόθηκαν 142! Ο Δήμος τα έδωσε στη Λάρισα.

Αν έχει μιλήσει με Έλληνες του εξωτερικού:

«Να πάρουμε τις άδειες και μετά να κοιτάξουμε πως μπορούμε να έρθουμε στους Έλληνες του εξωτερικού»

Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι ο κ. Βασιλόπουλος ήταν απλά ενήμερος για τις συζητήσεις. Τελικά ήταν πρωταγωνιστής;

Ανδριόπουλος: «Έγιναν τρεις συναντήσεις, παρών ήταν ο κ. Βασιλόπουλος. Δώσαμε εξηγήσεις. Δεν θα μπορούσε να τους είπαμε τίποτα διαφορετικό απ’ όσα είπαμε σήμερα. Είναι επίσημα έγγραφα αυτά. Η ΑΕΚ έχει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για το έργο. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες ή παρεξηγήσεις. Ο κ. Βασιλλόπουλος είναι πολύ συμπαθείς άνθρωπος. Ρωτούσε λογικά πράγματα. Τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα σχολιάσουμε».Μελισσανίδης: Το οικονομικό θεμα το είπαμε: ένα κονδύλι υπάρχει της Περιφέρειας. Τα υπόλοιπα ένα 85% έχουν εξασφαλιστεί. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις γραφειοκρατίες. Να πάρουμε μαζί μας τον Δήμο και την Περιφέρεια και μετά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα: Τη χρήση θα την έχει η Δικέφαλος ΑΕ. Ιδιοκτησιακά θα την έχει η Ερασιτεχνική».

Εκτός από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην συνέντευξη μίλησαν τόσο Άλέξηγς Αλεξίου όσο και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ο πρώτος τόνισε: «Η σημερινή συνέντευξη ή παροχή διευκρινήσεων με φέρνει σε μία παράδοξη θέση: μας φέρνει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα αυτονότητα. Ποιο είναι το αυτονόητο: Το αυτονόητο για την ΑΕΚ είναι να έχει το γήπεδό της στο οικόπεδό της. Η ΑΕΚ δικαιούται να έχει το γήπεδό της στο οικόπεδό της. Αυτό που είχε πάντα και κάποτε το έχασε. Τώρα με ευνοϊκές συνθήκες άκρως ευνοϊκές, μπορεί να το επαναφέρει. Η ΑΕΚ είναι αυτή που θα έχει τη χρήση του γηπέδου. Αυτή που θα απολαύσει το νέο γήπεδο. Δεν θα αναφερθώ όμως σε αυτά και υπέρ του πρασίνου και του νόμου. Αυτά εξηγήθηκαν πληρέστατα. Το ότι η ΑΕΚ θα καλύψει τα 50 δέντρα που θα κοπούν με 4.000 καινούργια, είναι κινήσεις που πρέπει να… προιμοδοτούνται.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι το γήπεδο της: Το δικαιούται! Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ποιος υποβάλλει αυτό το δίκαιο αίτημα. Αυτός που ζητάει να του επιτραπεί (!) είναι η ΑΕΚ! Όλες οι ομάδες το έχουν επιτύχει αυτό. Και ξαφνικά στην ΑΕΚ υπάρχει κόλλημα; Το απαιτεί η ιστορία, ο λαός της, όλα αυτά τα 90 χρόνια ιστορίας και αυτά που θα έρθουν. Το απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες. Το απαιτεί η Ερασιτεχνική ΑΕΚ που είναι σε δύσκολη θέση. Το γήπεδο που θα χτιστεί είναι το μέσο επιβίωσης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ! Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο. Η μοναδική, δηλαδή, ομάδα που είχε δικό της γήπεδο και ιδιοκτησία χώρου να μην έχει γήπεδο. Μιλάμε για αγωνιστική και οικονομική εξαθλίωση. Αυτό πρέπει να διορθωθεί. Το γήπεδο είναι το μέσο διατήρησης της ΑΕΚ, το μέσο της επιστροφής της. Η ΑΕΚ το δικαιούται και πρέπει να το αποκτήσει».

Ανδριόπουλος: «Έχουμε καταθέσει τα πάντα και είμαστε έτοιμοι» 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ανδριόπουλος ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου ανέφερε: «Θα αναφερθώ μόνο σε πραγματικά στοιχεία. Είχαμε πει στο τέλος της παρουσίασης «ποιος μπορεί να μη θέλει ένα τέτοιο έργο;». Είμαστε εδώ για να πούμε κάποια πράγματα. Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, έγγραφα, ενστάσεις και είμαστε έτοιμοι για τη νομοθετική ρύθμιση. Μετά τη ρύθμιση να βγάλουμε την οικοδομική άδεια για να ξεκινήσει το έργο. Στο διάστημα αυτό μεσολάβησαν εκλογές. Έχουμε μία καινούργια δημοτική αρχή και στην Περιφέρεια, που οφείλουμε να σεβαστούμε. Με τη δημοτική αρχή ξεκίνησε ένας διάλογος. Ακούστηκαν ορισμένα πράγματα και ειπώθηκαν συζητήσεις σε ένα συγκεκριμένο κόμμα. Κάποια πράγματα δεν είναι πραγματικά. Πρέπει όλοι να ξέρουν τα πραγματικά στοιχεία και αυτοί που θα ψηφίσουν στη Βουλή. Υπάρχουν δημόσια έγγραφα.

Η απορία του ποιος μπορεί να μη θέλει ένα τέτοιο έργο είναι ρητορική. Έχω περάσει άλλες δύο φορές την ίδια διαδικασία στο παρελθόν και για μένα δεν είναι ρητορικά, αλλά πραγματικά. Για όλα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν αν δεν συμφωνηθούν ο Δήμος, η Ερασιτεχνική, ο φορέας. Αν κάποιος έχει αντίρρηση δεν μπορεί να γίνουν τέτοια έργα. Σήμερα ο Δήμος είναι ένα ερωτηματικό, γιατί η καινούργια αρχή μαζί με κάποιους κατοίκους έχουν θέσει κάποια ερωτήματα. Πλέον μιλάμε για 423 στρέμματα Άλσους. 26,7 στρέμματα Ερασιτεχνικού Σωματείου από το 1934. Μιλάμε για κάτι που ήταν εκεί 90 χρόνια. Και μετά από 90 χρόνια πρέπει να το ξαναφτιάξουμε μοντέρνο. Υπάρχει μία σύγχυση. Μιλάμε για κάτι καινούργιο. Τώρα ανανεώνεται και δίνεται στο Ερασιτεχνικό σωματείο 29,1 στρέμματα, δηλαδή 2,4 στρέμματα Άλσους. Δεν χωράει γεωμετρικά σε μικρότερη έκταση ένα γήπεδο για την ΑΕΚ. 29,1 είναι το απόλυτα ελάχιστο. Όποιος λέει «κάντε το στο παλιό», σημαίνει πως λέει «μη το κάνετε το γήπεδο εκεί» και πρέπει να το πει ευθαρσώς. Στο οικόπεδο του Άλσους που είναι ασυντήρητο 30 χρόνια , και είναι η πραγματικότητα αυτή δεν το λέω εγώ, το Άλσος καταρρέει. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει δεσμευθεί με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή ότι θα ξαναφυτευθούν. Βλέπετε τη σημερινή κατάσταση. Η περιοχή έχει συντελεστή δόμησης 2,4. Το παλιό γήπεδο ήταν 2. Και το νέο έργο έχει 0.9. Το ύψος κτιρίων στην περιοχή Φιλαδέλφειας είναι 22,5. Το παλιό έργο ήταν 27 μ, ενώ το καινούργιο θα φτάνει τα 19,76.

Οι χρήσεις γης του νέου έργου είναι αμιγώς αθλητική. Δεν μας ενδιαφέρουν τα εμπορικά εμάς και το έχουμε πει από την αρχή. Πάμε και στο ισοζύγιο του έργου: Η ΑΕΚ ζητάει τα 2,4 έξτρα έκτασης Άλσους. Το παλιό γήπεδο ήταν ένα στρέμα από το περίγραμμά του. Και τα 2,4 δεσμεύθηκε εγγράφος η ΑΕΚ και συμφωνήσαμε να είναι και στο νομοσχέδιο να τα αντικαταστήσει η ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια σε συνεργασία με το Δήμο. Το έχουμε πει και στο Δήμο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η υπογιοποίηση που συζητιέται, η ΑΕΚ δίνει η 10 επιπλέον στρέμματα Δημόσιου χώρου. Για το κόψιμο 52 δέντρων που λέγεται, λες και μιλάμε για… 52 χιλιάδες στρέμματα, είμαστε υποχρεωμένοι να φυτεύσουμε βάση νόμου και θα το κάνουμε 5000 νέα δέντρα και φυτά. Απελευθερώνεται 4,5 στρέμματα Άλσους από την απομάκρυνση του χώρου στάθμευσης. Η ΑΕΚ ζητάει 2,4 στρέμματα. Τα 6 στρέμματα που λέγεται είναι παραπλανητική. Λέμε να φύγουν 4,5 στρέμματα από τις σκουπιδιάρες και να γίνουν Άλσος. Ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να δοθούν 250 θέσεις πάρκινγκ. Και η ΑΕΚ το δέχθηκε να το φτιάξει με δικό της κόστος και μόνο όταν έχει αγώνα να τις χρησιμοποιεί. Συν τοις άλλοις από τις πολικατοικίες το γήπεδο θα ξεκολλάει 6 μέτρα απ’ ότι ήταν το παλιό. Πάμε και στην προστασία του Άλσους: Αν δεν γίνει το γήπεδο το Άλσος θα πεθάνει! Έχει αποδεχθεί ότι θα πεθάνει μέσα στο χρόνο. Δεν λειτουργούν πολλά πράγματα μέσα εκεί που δεν ξέρουμε. Τι θέλουν οι πολίτες: Θέλουν ένα Άλσος χωρίς σύριγγες και σκουπίδια. Θέλουν νέες θέσεις εργασίας. Θέλουν αύξηση της επιχειρηματικότητας της περιοχής. Έρχεται και η Γραμμή 4 του Μετρό στον Περισσό που εγκρίθηκε. Η ΑΕΚ είναι η… άγκυρα για να τραβήξει την απόφαση του Μετρό να πάει μέχρι εκεί. Έχουμε χρόνο μέχρι την επόμενη εβδομάδα να καθίσουμε να βρούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ασχολούμαστε με τι μας χωρίζει και όχι με τα πολλά που μας ενώνουν”.


Πηγή: gazetta.gr