Δείτε ποιοί φόροι εκπνέουν σήμερα – Αφορούν 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενους

Πέντε φόρους-“φωτιά” καλούνται να πληρώσουν ενάμισι εκατομμύριο φορολογούμενοι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών, η 31η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, των δόσεων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011-2013, του φόρου εισοδήματος για το 2013 και του ΕΕΤΗΔΕ του 2012.

Ειδικότερα, στα «γκισέ» της εφορίας καλούνται όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου για αυτή την κατηγορία φορολογούμενων παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Μέχρι σήμερα, θα πρέπει να καταβληθεί και η έκτη δόση του ΦΑΠ των οικονομικών ετών 2011-2012 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, αλλά και η τέταρτη δόση του ΦΑΠ του 2013 για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.

Στο ταμείο θα προσέλθουν και όσοι έλαβαν το χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα για το φόρο εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013, το Νοέμβριο και καλούνται να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό με έκπτωση 1,5%.

Τέλος, προθεσμία μέχρι σήμερα έχουν και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εντοπίστηκαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση να μην έχουν πληρώσει το «χαράτσι» του 2012 και οι οποίοι καλούνται να το εξοφλήσουν αναδρομικά.

Η εξόφληση των παραπάνω φόρων γίνεται αποκλειστικά από τις τράπεζες με την «Ταυτότητα Οφειλής», η οποία εκδίδεται από το Taxis είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις με πιστωτικές κάρτες είτε με υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση καταβολής οφειλών μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις.