Δηλώσεις Τζανακόπουλου για Σκοπιανό, οικονομία – Επίθεση σε Μαρινάκη, ΝΔ

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για λύση του ονοματολογικού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως μένει να δούμε αν οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης της γείτονος, θα αποδειχτούν συην πράξη.

Απόλυτη βούληση της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία όρων για ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση για το ονοματολογικό.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι μετά το π΄ρεας της διαπραγμάτευσης θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κληθείς να απαντήσει σε χθεσινές διαρροές από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:
Ο κ .Μαρινάκης είναι υπόδικος, επιχειρεί να βάλει μπροστά τον κόσμο του Ολυμπιακού για να προστατεύσει τον εαυτό του.
Ίσως και για τον ίδιο να μην είναι τόσο θετικό να ταυτίζει τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις απόψεις της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Ο μόνος αποσταθεροποιητικός παράγοντας η πολιτική στρατηγική της ΝΔ. υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  Κάθε ημέρα που περνά θα δικαιώνεται η επιλογή του λαού να δώσει την εντολή διεξόδου από τη μνημονιακή περιπέτεια σε μια κυβέρνηση που τιμά αυτή την εντολή, τόνισε.  Σημείωσε επίσης ότι ο κ. .Μητσοτάκης πρέπει να ξεκαθαρίσει αν εκφράζει προσωπική θέση ή θέση της ΝΔ για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Συμφωνούν δηλαδή οι κ.κ.Σαμαράς και Γεωργιάδης;

Για αξιολόγηση, χρέος

Το 2018 είναι το έτος κατά το οποίο κλείνει οριστικά και αμετάκλητα η σκληρή περίοδος των μνημονίων και της λιτότητας, που αφήνει μεγάλες πληγές στην ελληνική κοινωνία και οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όμως, από το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και έπειτα η Ελλάδα θα επιταχύνει τα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά βεβαίως και την αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν εντός της οκταετίας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η ψήφιση των προαπαιτουμένων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και στις 22 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το προγραμματισμένο Eurogroup, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει την τελική συμφωνία και να δώσει το πράσινο φως στον ESM για την επόμενη εκταμίευση. Από εκεί και πέρα, με την τυπική ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα εισέρχεται στη νέα χρονιά με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και με μία ιεραρχημένη και επεξεργασμένη στρατηγική εξόδου από την οκταετή περιπέτεια, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να συμπληρώσει: «Είναι δεδομένο ότι η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής προκαλεί παροξυσμό σε αυτούς που βλέπουν το ένα μετά το άλλο τα σενάρια αποσταθεροποίησης να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό πράγμα που αποσταθεροποιείται με θαυμαστή συνέπεια τους τελευταίους μήνες στη χώρα είναι η πολιτική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης».