ΕΛΠΕ: Η μεγάλη επένδυση στην Ελευσίνα δυναμώνει τον Όμιλο

Την περίοδο 2008- 2012 τα Ελληνικά Πετρέλαια δαπάνησαν 1,4 δις ευρώ και μετέτρεψαν την απηρχαιωμένη μονάδα της Πετρόλα  σε διυλιστήριο παραγωγής ντίζελ αντικαθιστώντας πλήρως την παραγωγή μαζούτ που ήταν μία ζημιογόνος δραστηριότητα.

Με τη λειτουργία του νέου διυλιστηρίου στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας ο όμιλος των ΕΛΠΕ βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα πιο σύγχρονα διυλιστήρια στην Ευρώπη.

Η επένδυση ολοκληρώθηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια και καθιστά την Ελευσίνα το δεύτερο διυλιστήριο στην Ευρώπη που αφήνει σχεδόν μηδενικά υπολείμματα κατά την παραγωγή του και το μοναδικό στην Ευρώπη που παράγει σε ποσοστό 75% μεσαία κλάσματα, αναδεικνύοντας τη μονάδα της Ελευσίνας ως την πλέον κερδοφόρα στη Μεσόγειο.

«Με το έργο διατηρήθηκαν οι 400 θέσεις εργασίας και δημιουργήθηκαν επιπλέον 165 νέες θέσεις απασχόλησης» επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου κ. Νίκος Σκαναδαλής.
Ο κ. Διονύσης Ρούτσης, Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος Νότου (διυλιστήριο Ελευσίνας και Ασπροπύργου) ανέφερε ότι ο όμιλος των ΕΛΠΕ αντιπροσωπεύει το 68% της διυλιστικής ικανότητας της Ελλάδος με 340.000 βαρέλια την ημέρα.
Μελέτη της Wood Mackenzie για τον κλάδο που επικαλέστηκε ο κ. Βασίλης Τσάιτας, υπεύθυνος σχέσεων του ομίλου με επενδυτές, υποστηρίζει ότι το έλλειμμα σε ντίζελ θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια στην περιοχή, καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή και οι επενδύσεις σε ανάλογες μονάδες όπως της Ελευσίνας είναι λίγες.