Νεκρός από σφαίρες της ΕΛ.ΑΣ. ο Αλβανός δραπέτης Κόλα – Ξέφυγε ο συνεργός του

http://2.bp.blogspot.com/-35qlwfToZ-Q/Uet_inwsTqI/AAAAAAAAm94/4wLqBliw_hE/s1600/NEKROS-O-MARION-KOLA.jpgΗ Ελληνική Αστυνομία μετά από μερόνυχτα ερευνών σε περιοχές κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα κατάφερε να εντοπίσει τους δύο κακοποιούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και ύστερα από μάχη να πέσει νεκρός ο Μάριον Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα ξέφυγε αν και τραυματισμένος.

Οι δύο κακοποιοί που ευθύνονται για το θάνατο της 25χρονης Κατερίνας στα Ισθμια Κορινθίας και του αστυνομικού στο Δίστομο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες κρύβονταν στα βουνά του Σουλίου.

Προφανώς οι δύο κακοποιοί τα ξημερώματα της Κυριακής αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Αλβανία περνώντας μέσα από τον ποταμό Καλαμά.

Η άγρια συμπλοκή ανάμεσα στους δύο κακοποιούς και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο έπεσαν περισσότερες από 100 σφαίρες.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η δράση του Κόλα
Οι φονικές διαθέσεις του σκληρού κακοποιού Μαριάν Κόλα είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών.

«Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα, την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 37χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Μάλιστα ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίους είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.