ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

thumbnail

Σημαντική πτώση κατέγραψε για μια ακόμη ημέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Συνολικές απώλειες 3,56% μετρά ο ΓΔ στις συνεδριάσεις Τετάρτης και Πέμπτης. Την ανιούσα παίρνουν και τα ελληνικά ομόλογα με το 10ετές να σκαρφαλώνει στο 9,22%.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup καθώς και η διαφαινόμενη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του Μαρτίου, επαναφέρουν την αβεβαιότητα.

Η ανησυχία της αγοράς  για το τεράστιο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό που παραδέχονται και τα μέλη της κυβέρνησης πως υπάρχει αποτυπώνεται στην πορεία των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ. Στις 14:00 ο ΓΔ βρίσκονταν στις 872 μονάδες με πτώση 3,54% ενώ έκλεισε με πτώση 2,67% στις 880 μονάδες.   Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης σήμερα ήταν ο περιορισμένος τζίρος στα 99 εκατ. ευρώ και τα μεγάλα ποσοστά πτώσης των μετοχών, με τις τράπεζες να πρωτοστατούν σε απώλειες και τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί ως και 8,86%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά την έγκριση των μέτρων για την τετράμηνη παράταση, οι ανησυχίες για τα δημόσια ταμεία ακυρώνουν το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες.