ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟ 2015 – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ

Την επιστροφή του μισού δώρου στους δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει η κυβέρνηση με εισήγηση του υπουργού Διοικητκής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και θα το λαμβάνουν όσοι  παίρνουν καλό βαθμό. Στόχος είναι το δώρο να επανέλθει το 2015.

Ποιοι θα το παίρνουν

Με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης ένα ποσοστό έως 25% θα έχει βαθμολογία 9 έως 10 και θα θεωρούνται οι άριστοι υπάλληλοι, ένα ποσοστό έως 60% θα έχουν βαθμολογία 7 έως 8 και θα θεωρούνται ως καλοί υπάλληλοι, ενώ υποχρεωτικά ένα ποσοστό 15% θα πρέπει να λαμβάνει βαθμολογία από 1 έως 6 και θα θεωρείται ως προσωπικό χαμηλών δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, μέσω της αξιολόγησης πλέον εξετάζεται να υπάρχουν τόσο αυξήσεις όσο και χρηματικά μπόνους.

Μια … εύκολη λύση δεν είναι άλλη από την επαναφορά του λεγόμενου 13ου μισθού. Στο τέλος της χρονιάς δηλαδή ή σε δύο δόσεις μια το καλοκαίρι και μια στο τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι που αριστεύουν στις εξετάσεις να λαμβάνουν ως μπόνους έναν μισθό εφάπαξ (τα Χριστούγεννα πιθανότατα) ή σε δύο δόσεις.

Το σχέδιο είναι ακόμη υπό συζήτηση ενώ παραμένει άγνωστο εάν οι εργαζόμενοι του δημοσίου που λαμβάνουν βαθμό από 7 ως 8 θα έχουν κάποιο όφελος ή όχι.

Άγνωστο παραμένει και το τι θα συμβαίνει με όσους παίρνουν βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Το μόνο που έχει ρητά αναφερθεί για την τελευταία κατηγορία είναι ότι δεν θα υπάρχει μισθολογική επιβάρυνση.