ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Η απίστευτου μεγέθους ανεύθυνη – από πλευράς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – αντιμετώπιση του θέματος  των πιέσεων της τρόικας και των δανειστών, έχει οδηγήσει σε ένα νέο…παροξυσμό που δυναμιτίζει ό,τι έχει επιτευχθεί και ότι έχει απομείνει στην πραγματική οικονομία. Αν παρακολουθήσει κανείς τα τηλεοπτικά (κυρίως) πρωινά που τα “κοσμούν” με την παρουσία τους πολιτικά πρόσωπα του “καυγά”, η επόμενη κίνησή του θα είναι να αναζητήσει επειγόντως ψυχίατρο!

Σήμερα, το ρεσιτάλ των “ψυχοπαθών” που ενημερώνουν τον λαό, έφτασε στα άκρα του. “Σήμερα πρέπει να πείτε στην τρόικα το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι”, λένε οι παρουσιαστές των εκπομπών, “αν δεν συμφωνήσουμε, πάμε σε εκλογές”, απαντούν οι “καυγατζήδες” πολιτικοί. Κάποιοι μάλιστα, θέτουν και θέμα …τραπεζών που “θα κλείσουν, αν δεν πάμε σε ομαλές εξελίξεις”…

Τίποτα από όσα παρανοικά “παίζονται” στις τηλεοράσεις δεν πρόκειται να συμβεί. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται και η τρόικα, κατά πάσα πιθανότητα, θα συμβιβαστεί με την ελληνική πλευρά, η οποία με τη σειρά της,  θα προβεί σε ορισμένες υποχωρήσεις.

Οι πληροφορίες – και είναι έγκυρες – αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν (τώρα) ούτε αλλαγές στο θέμα των 100 δόσεων, ούτε στον ΦΠΑ, ούτε στον προυπολογισμό και στο θέμα της εκτίμησης του δημοσιονομικού κενού. Θα υπάρξουν όμως μεταρρυθμίσεις όπως για παράδειγμα στον συνδικαλιστικό νόμο (απεργία προκηρύσσεται με το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, περιορισμός αδειών στους συνδικαλιστές…) και επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων (πλειοψηφικό πακέτο των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.),  μειοψηφικό ποσοστό της «Αερολιμήν Αθηνών»)