ΕΡΤ: Ο Γκίκας Μάναλης νέος διευθύνων σύμβουλος

Το διορισμό του κ. Γκίκα Μάναλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ, «παρών» δήλωσε ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ΑΝΕΛ και καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Κατά την ακρόασή του, ο κ. Μάναλης επεσήμανε τις τεράστιες δυσκολίες της διοίκησης της ΕΡΤ, εξαιτίας του γεγονότος ότι μετατράπηκε σε ΔΕΚΟ, λέγοντας μάλιστα ότι «βλέπω δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού μέσα από τις νέες συνθήκες».

Απαντώντας δε σε ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με το 25% του ανταποδοτικού τέλους που δόθηκε υπέρ Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο κ. Μάναλης εκτίμησε πως αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η ΕΡΤ θα γίνει μια προβληματική ΔΕΚΟ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για τη δημόσια τηλεόραση, είπε πως πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία της και να αλλάξει το προφίλ της και προανήγγειλε τη συγκρότηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου και νέου οργανογράμματος.