ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Κλείνουν τα ψηφοδέλτια “κορυφής” – Οι φιλελεύθεροι προτείνουν Γκι Φέρχοφστατ και Όλι Ρεν

Οι πανευρωπαϊκές πολιτικές παρατάξεις έχουν επιλέξει τους παρακάτω υποψηφίους τους ενόψει των ευρωεκλογών του Μαίου:

Οι Σοσιαλιστές επέλεξαν τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς, οι Πράσινοι επέλεξαν δύο υποψηφίους, το Γάλλο Ζοζέ Μποβέ και τη Γερμανίδα Σκα Κέλερ, ενώ υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα είναι ο  Αλέξης Τσίπρας.

Το Σάββατο, η Συμμαχία των Φιλελεύθερων και των Δημοκρατών (ALDE) αποφάσισε  να παρουσιάσει ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ και τον επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές και τις Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ Όλι Ρεν.

Ο Φέρχοφστατ, ένας υποστηρικτής της ομοσπονδοποίησης που τάσσεται αναφανδόν υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ο Ρεν, ένας Φινλανδός ο οποίος ανέλαβε τα τελευταία πέντε χρόνια την προώθηση των πολιτικών λιτότητας οι οποίες εφαρμόζονται στην Ευρώπη, θα είναι υποψήφιος για μια από τις σημαντικότερες θέσεις στο οικονομικό ή στο διπλωματικό πεδίο στην Επιτροπή.

Στην ALDE ανήκουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της Βρετανίας, το γερμανικό κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και η Εναλλακτική του Ζαν-Λουί Μπορλού και του Φρανσουά Μπαϊρού από τη Γαλλία.