ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Το bankwars “έπεσε μέσα” στις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα

 

Tα εκλογικά αποτελέσματα, φαίνεται πως τελικά, , θα είναι στα μέτρα που από την περασμένη Πέμπτη δώσαμε στους αναγνώστες του bankwars. Πέρα από τη διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος που …κάθεται κάπου στη μέση του εύρους που δώσαμε, “πέσαμε μέσα” στην αποτυχία της ΔΗΜΑΡ, το μικρότερο του αναμενομένου από τις δημοσκοπήσεις ποσοστού του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, στη σημαντική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και τέλος, στην επιβίωση του ΠΑΣΟΚ που οι περισσότεροι δημοσκόποι το είχαν …τελειωμένο και απέδειξε πως είναι …εφτάψυχο, όποια μορφή – μετάλλαξη και να πάρει.

 

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ BANKWARS

 

Διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ από …μηδέν έως και 6%. Όλα τα άλλα που «στα σίγουρα» σας λένε,  είναι μπαρούφες.

Και αυτό, πολύ απλά, γιατί τουλάχιστον το 10% αυτών που θα πάνε να ψηφίσουν, δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Με ποιά ανόητη και ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ στατιστική κάνουν προβολές σε ένα δείγμα που το 10% τουλάχιστον, “δεν απαντά”;

 

Σημείωση 1: Η ΕΛΙΑ, παρά τα όσα έχουν συμβεί, θα πάει καλύτερα από ό,τι την περιμένουν οι δημοσκόποι.

Σημείωση 2: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το λιγότερο που θα πάρει είναι το 8% και το περισσότερο 13%

Σημείωση 3: Το ΚΚΕ επίσης το αδικούν οι δημοσκόποι.

Σημείωση 4: Το ΠΟΤΑΜΙ, καθότι νέο, καθόλου βέβαιο δεν είναι πως θα πιάσει το 7% και πάνω που του δίνουν. Χωρίς αυτό να αποκλείεται (ψηφίζουν πολλές χιλιάδες νέων ψηφοφόρων για πρώτη φορά), δεν μπορεί να αποκλειστεί και το απότομο “ξεφούσκωμα”.

Σημείωση 5: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα πάει καλά. Γύρω από το 3% θα κινηθούν τα ποσοστά της.

Σημείωση 6: Οι ΑΝΕΛ δεν θα πάρουν τα ποσοστά που πήραν στις τελευταίες εκλογές. Παραέγιναν…ΣΥΡΙΖαίοι και σε αυτές τις πολωτικές εκλογές, οι ψηφοφόροι πάνε στους …original σχηματισμούς.

Σημείωση 7: Όταν κάνετε υπολογισμούς με το κομπιουτεράκι, μην ξεχνάτε ότι ένα περίπου 8% θα πάει στα μικρά κόμματα που κανένας δεν τα αναφέρει. Οι της δραχμής, Αλαβάνος, Κατσανέβας, Καζάκης, όπως και οι ΓΕΦΥΡΕΣ τβμ Σκυλλακάκη – Τζήμερου, όλο και κάτι θα τσιμπήσουν. Το ίδιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

ΣΗΜΕΊΩΣΗ 8: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 45-47%

 

Μένουν…αδιάθετα  53%-55% …για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

 

“Μοιράστε” τα (αν μπορείτε)…ΥΓ: Κανένας τους δεν παίρνει ποσοστό που να έχει μπροστά το “3”.

 

Καλές κάλπες! Που …τις έχουμε ικανές, καθότι “γκαστρωμένες” όπως έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, να ανατρέψουν όλα τα προγνωστικά και φυσικά και τα δικά μας…

 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]