“Εδωσε” ονόματα και στοιχεία και … αποχαιρέτισε τον Λαυρέντη ο Κ. Μπαλής – Συγκλονιστικά στοιχεία στην απολογία του

LAVRENTIADIS Στην ανακρίτρια  κυρία Χατζάκη εμφανίστηκε το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος Μπαλής, κατηγορούμενος και αυτός για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη στην PROTON, ο οποίος, παρέδωσε νέα  στοιχεία για τη δανειοδότηση των εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη. “Έδωσε” την εμπλοκή δύο προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άντρα, συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει έως τώρα την ανάκριση, απέδωσε ξανά την πλήρη ευθύνη για τις επίμαχες δανειοδοτήσεις στο βασικό κατηγορούμενο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και… αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Κ. Μπαλής, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται σε δύο δάνεια, 20 και 70 εκατομμυρίων, αντίστοιχα, προς εταιρεία ενδιαφέροντος του προφυλακισμένου επιχειρηματία.

 

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Κ. ΜΠΑΛΗΣ (από το Capital.gr)
“Κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης σωρείας κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 27 ακόμη προσώπων που εμπλέκονται στις αμαρτωλές δανειοδοτήσεις εταιρειών του επιχειρηματία από την Proton Bank την περίοδο όπου εκείνος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας, μελέτησα προσεκτικά το φάκελο που μου παρέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος με όσα στοιχεία ο φάκελος αυτός περιείχε. Πρέπει να σας πω εξ υπαρχής, ότι τον πληρεξούσιο δικηγόρο, που χειρίσθηκε το φάκελο της δικογραφίας μου, δεν τον γνώριζα, ούτε κατέβαλα εγώ την αμοιβή του, αλλά συνεστήθη σε εμένα και μου υπεδείχθη από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του με τη διαβεβαίωση, ότι θα χειρισθεί κάποιες λεπτομέρειες για τα θέματα των δανειοδοτήσεων της Proton Bank, στις οποίες εμπλεκόταν το όνομά μου.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με καθησύχαζε λέγοντάς μου, ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με τα ζητήματα αυτά, ότι είναι παντοδύναμος και ότι είχε αναλάβει το επιτελείο των νομικών παραστατών του όλες τις επιμέρους δικογραφίες, που είχαν σχηματισθεί σε βάρος τόσο του ιδίου ατομικώς, όσο και συνεργατών του, αλλά και προσώπων, με τα οποία είχε επιχειρηματική συνεργασία, όπως ήμουν για ένα διάστημα, δυστυχώς και εγώ. Μου ανέφερε, ότι καθηγητές έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση της νομικής εκπροσώπησης του «συστήματος Λαυρεντιάδη» καθώς και το μοίρασμα των υποθέσεων ενός εκάστου των εμπλεκομένων σε δικηγόρους της εμπιστοσύνης και της επιρροής του, όπως χαρακτηριστικά μου είπε, και ότι οι ανωτέρω έχουν ορίσει άλλους πληρεξουσίους δικηγόρους, συνεργαζόμενους με αυτούς, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες και έξοδα υπεράσπισης όλων των προσώπων που φέρονταν αναμεμειγμένα, είτε εν αγνοία τους είτε εν γνώσει τους, στις συναλλαγές του μέσω της Proton Bank. Αναφέρω τη λεπτομέρεια αυτή, για να Σας εξηγήσω, ότι δεν έλαβα γνώση του φακέλου που παραδόθηκε στον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, παρά μόνον μερικά έγγραφα, από τα οποία φαινόταν ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε μία σοβαρή εμπλοκή εσωτερικού ελέγχου από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είχε οδηγήσει στην ποινική του δίωξη.

Δεν αντιλήφθηκα ότι ήμουν ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης, ούτε βεβαίως ενημερώθηκα από οποιονδήποτε περί αυτού, παρά μόνο για το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση αναζητά τα πρόσωπα που συνεργάσθηκαν με τον Λαυρεντιάδη, προκειμένου να του παράσχουν κάποιες πληροφορίες, για τις συναλλαγές που είχαν μαζί του.

“Μου είπε μην πεις τίποτα”

Μόλις με κάλεσε ο κ. Εισαγγελέας, μου υπέδειξε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης να μην αναφέρω τίποτε, που δεν ήταν της εγκρίσεως αυτού και των δικηγόρων, που συνεργάζονταν μαζί του. Όταν όμως αντιλήφθηκα, κατόπιν ενημέρωσης που έλαβα από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, ότι είμαι κατηγορούμενος για κακουργήματα και ότι κινδυνεύω άμεσα να συλληφθώ και να οδηγηθώ στις φυλακές, τότε συνειδητοποίησα για πρώτη φορά, σε ποίας έκτασης δαιδαλώδη ποινική υπόθεση έχω εμπλακεί, τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου πόσο έχω εξαπατηθεί από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και το επιτελείο του. Ζήτησα και έλαβα από το μέχρι σήμερα χειρισθέντα δικηγόρο το φάκελο δικογραφίας και παρέλαβα κάποια έγγραφα, μεταξύ των οποίων και ένα υπόμνημα το οποίο έχω υπογράψει, χωρίς να έχω λάβει γνώση του περιεχομένου του ή να έχω δώσει οποιαδήποτε έγκριση και βεβαίως, το πιο σημαντικό, χωρίς να έχω δώσει εγώ ή η σύζυγός μου, οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα αναφερόμενα σε αυτό στοιχεία και γεγονότα, πολλά εκ των οποίων μου είναι παντελώς άγνωστα.

Ειδικότερα, διαβάζοντας το από 20 Δεκεμβρίου 2011 υπόμνημα παροχής γραπτών εξηγήσεων, που υπέβαλε ο τότε εκπροσωπών πληρεξούσιος δικηγόρος, ορισθείς από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βλέπω ότι φέρομαι να υπερασπίζομαι ως βασιλικότερος του βασιλέως, ότι όλες οι «συναλλαγές», που φέρομαι να «πραγματοποίησα» τόσο με την τράπεζα Proton Bank, όσο και με την εταιρεία «ALAPIS ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», είναι «καθόλα αληθινές, σύννομες και αποδεδειγμένες». Φέρομαι να αρνούμαι τα διαλαμβανόμενα στο πόρισμα ελέγχου της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος καθώς και στο συνοδευόμενο παράρτημα του εν λόγω ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος, ως προς το σκέλος που αφορούν στο πρόσωπό μου και τις εταιρείας, τις οποίες φέρομαι να έχω διοικήσει, ενώ η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε έλαβα την παραμικρή γνώση αυτού του πορίσματος ελέγχου, ουδέποτε άσκησα διοίκηση στις εταιρείες, των οποίων φέρομαι εν αγνοία μου ως νόμιμος εκπρόσωπος, και στις οποίες έχει πλαστογραφηθεί πλειστάκις η υπογραφή μου από το επιτελείο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Στο ανωτέρω από 20.12.2011 υπόμνημα που υποβλήθηκε επ΄ονόματί μου, φέρομαι να αναλύω στοιχεία και εταιρικά δεδομένα, των οποίων έχω παντελή άγνοια αφού ουδέποτε απέκτησα ούτε έχω τέτοιου είδους ειδικές γνώσεις. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με εξηπάτης υποσχόμενός μου, ότι μετά τη συγχώνευση της εταιρείας ΜΠΑΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε, που με πολύ μόχθο δημιούργησα με τα χέρια μου και τις γνώσεις μου στα χημικά, με την εταιρεία LAMDA Detergents του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αφενός μεν ότι θα εισπράξω στην πορεία των εργασιών του, τίμημα πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (5.500.000,00) Ευρώ ως αντίτιμο για την εξαγορά της εταιρείας μου, αφετέρου δε θα με τοποθετούσε στη θέση του διευθυντή του εργοστασίου απορρυπαντικών στη Θεσσαλονίκη. Ως προς το δεύτερο σκέλος υπήρξε συνεπής, ως προς το πρώτο σκέλος όμως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, πλην των μετοχών που έλαβα, οι οποίες τελικά έχασαν την αξία τους, με αποτέλεσμα την τελική εξαΰλωση της εταιρείας μου που ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης προξένησε.

“Με ενέπαιζε”

Από το έτος 2005 έως το 2010 εργαζόμουν ως διευθυντής του εργοστασίου απορρυπαντικών στη Θεσσαλονίκη και ανέμενα να εκπληρώσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης τις υποσχέσεις του. Μας ενέπαιζε συνεχώς δίδοντάς μας την εντύπωση, τόσο ο ίδιος όσο και μέσω παρένθετων προσώπων – συνεργατών – συνεργών του,  ότι πρόκειται να καταβάλει το τίμημα της πώλησης της εταιρείας μου με διάφορους, ιδιαίτερα πειστικούς, τρόπους. Εμείς ανακουφιζόμασταν με τη στάση του αυτή, διότι έδειχνε την ευγνωμοσύνη του ένας άνθρωπος, που δεν μπορούσε κανένας, την περίοδο εκείνη, να αμφισβητήσει ή να αμφιβάλει ως προς τη νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων του. Ήταν τέτοια η παντοδυναμία του, που συνομιλούσε στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, ή με πατριάρχες και μητροπολίτες, ή με Υπουργούς της Κυβέρνησης, που ήταν πραγματικά τόσο δύσκολο να περάσει από το νου μας, ότι αυτός είναι ένας κοινός απατεώνας, που δεν μπορέσαμε να σκεφθούμε να λάβουμε τα μέτρα μας, ορίζοντας κάποιον πληρεξούσιο δικηγόρο. Απλά μου ανακοίνωνε κάθε φορά την εξέλιξη της πορείας των «επιχειρηματικών» του αποφάσεων. Ποτέ δεν μου είπε όμως ότι φέρομαι να έχω υπογράψει δανειοδότηση της BALLIS HOME CARE SA από την Proton Bank, και μάλιστα τέτοιων δυσθεώρητων κονδυλίων, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείτο τέτοια πιστοδότηση μίας νεοσύστατης εταιρείας, με το ελάχιστον μετοχικό κεφάλαιο.

Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της «ALAPIS Ανώνυμος συμμετοχική, βιομηχανική & εμπορική εταιρεία φαρμακευτικών, χημικών προϊόντων» αποφάσισε να αποσχισθούν από την εταιρεία όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στον τομέα παραγωγής και εμπορίας χημικών προϊόντων (απορρυπαντικών και καλλυντικών) και να αναπτύξουν έτσι αυτόνομη επιχειρηματική δραστηριότητα, εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη ούτε στις συζητήσεις για την απόσχιση.

Στο από 20.12.2011 υπόμνημα γραπτών εξηγήσεων, το οποίο ανακαλώ ήδη με το παρόν υπόμνημά μου προς Υμάς, αναφέρεται ότι είχα τις ειδικές γνώσεις και εμπειρία να εξαγοράσω τις αποσχισθείσες εταιρείες του Ομίλου ALAPIS. Σας αναφέρω όμως, ότι δεν έχω ιδέα περί αυτών των εταιρειών και βεβαίως ούτε για τον τρόπο με τον οποίο επέτυχε τη χρηματοδότηση αυτών των εξαγορών ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίοςβεβαίως γνώριζε και εκμεταλλεύθηκε την άγνοιά μου αυτή. Φέρομαι να έχω υπογράψει συμβάσεις δανειοδοτήσεως εταιρειών από την τράπεζα Proton Bank υπέρ των εταιρειών BALLIS HOME CARE, εντολές μεταφοράς χρημάτων και καταθέσεις μετρητών, όπου βεβαίως έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή μου από το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε συνεργασία με τον Ν.Λ. (αναφέρει το όνομα) και τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους τους, επιφυλάσσομαι δε παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου εναντίον των προσώπων αυτών και παντός άλλου συνεργού τους.

“Πλαστογραφούσε την υπογραφή μου”

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ήταν τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Detergents, η οποία δεν ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και μου πρότεινε να συγχωνευθούν οι δύο Εταιρίες προκειμένου να επιτευχθεί εύκολα η εισαγωγή της LAMDA Detergents στο Χρηματιστήριο, χρησιμοποιώντας την Εταιρία μου ως όχημα και επιπλέον αυξάναμε τον όγκο των παραγόμενων προϊόντων με άνοιγμα και σε ξένες αγορές. Συνήνεσα, δυστυχώς, στην πρότασή του αυτή για συγχώνευση, διότι εκτός των άλλων συνειδητοποίησα τότε, ότι δεν μπορούσα να ανταγωνισθώ την LAMDADetergents λόγω του πολύ μεγαλύτερο κύκλου εργασιών της και υπήρχε ο κίνδυνος να χάσω μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, με συνεργό το Ν.Λ χρησιμοποιούσε μέσω χρηματιστηριακής τους κωδικούς της γυναίκας μου και εμού και εκμεταλλευόμενος σύμβαση MARGIN που είχα με τη σύζυγό μου, ύψους 1.000.000 Ευρώ, επεξέτειναν με πρωτοβουλία τους και εν αγνοία μας τη σύμβαση MARGIN σε ποσόν ύψους 10.300.000 Ευρώ και 7.500.000 Ευρώ περίπου, με την Τράπεζα Αττικής, πλαστογραφώντας τις υπογραφές μας και παίζοντας μετοχές της ALAPIS, εν αγνοία μας, κινώντας τα κονδύλια αυτά μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές από εταιρείες συμφερόντων του. Το Μάιο του 2010 λαμβάνω κατεπείγουσα εντολή από τον συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Ι. Π ότι παρίσταται άμεση ανάγκη να συσταθούν δύο εταιρείες, με αντικείμενο παραγωγή και εμπορία χημικών, απορρυπαντικών και καλλυντιών. Πράγματι την 26 Μαΐου 2010, λαμβάνω την εντολή να ιδρυθούν και συστήνονται δύο εταιρείες, με την επωνυμία BALLIS HOME CARE SA και BALLISDETERGENTS AND COSMETICS SA.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με όρισε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στις εταιρείες αυτές, όμως εγώ δεν αναμείχθηκα σε καμία διαχειριστική πράξη των εταιρειών αυτών. Εκ των υστέρων, πολύ αργότερα, και μόλις έλαβα κλήση από τον Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση, πληροφορήθηκα ότι έχουν υπάρξει συμβάσεις δανείων, που καταρτίσθηκαν μεταξύ τηςBALLIS HOME CARE SA και της Τράπεζας PROTONBANK, τα οποία εγώ αγνοούσα και βεβαίως ουδέποτε ανεμείχθην στην κατάρτισή τους,  ούτε βεβαίως έθεσα την υπογραφή μου επί των συμβάσεων αυτών. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα, ότι φέρομαι να έχω υπογράψει δάνειο ύψους 20.000.000 Ευρώ για αγορά ακινήτου από την ALAPIS (οικόπεδο και βιομηχανικός εξοπλισμός) στο Μαρκόπουλο, στο οποίο δάνειο βεβαίως ούτε έχω υπογράψει, ούτε έχω αναμειχθεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπον. Πληροφορήθηκα δε από το φάκελο που έλαβα κατόπιν της κλήσεως του κ. Εισαγγελέως Ι. Δραγάτση, ότι το δάνειο αυτό εγκρίθηκε μία μέρα μετά τη σύσταση της BALLIS HOME CARE SA την 26 Μαΐου 2010!

Περί τις αρχές Ιουνίου 2010 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σε συνεργασία με τον Ι. Π με όρισε μέτοχο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τριών εταιρειών, λέγοντάς μου, ότι δεν ήθελε να φαίνεται ο ίδιος ως ο ιδιοκτήτης τους, και θα ασκούσε την ουσιαστική διοίκηση πρόσωπο της επιλογής του. Συγκεκριμένα ορίσθηκα μέτοχος και νόμιμος εκπρόσωπος των  3 εταιρειών (σ.σ τις αναφέρει).

“Πρόσωπα της επιρροής του”

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με διαβεβαίωσε, ότι πρόσωπα της δικής του επιλογής θα έχουν την πλήρη διαχείριση των εταιρειών αυτών, και εγώ θα ήμουν τυπικά ο νόμιμος εκπρόσωπος, για τη μισθοδοσία του προσωπικού και την πληρωμή των προμηθευτών. Την Εταιρεία BEAUTYWORKS διοικούσε ουσιαστικά η Τζένη Μπαλατσινού, από την οποία είχε αγοράσει ουσιαστικά την εταιρεία ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, και είχε καταρτίσει σύμβαση συνεργασίας μαζί της με μηνιαίο μισθό ύψους 25.000,00 Ευρώ, τα οποία εισέπραττε για την εργασία της κατά την διαχείριση της εταιρείας, επαφές με προμηθευτές, πελάτες, προσωπικό κλπ.

Σας βεβαιώ ότι δεν έθεσα την υπογραφή μου στις από 9/6/2010 συμβάσεις αγοραπωλησίας  μεταξύ της BALLIS HOME CARE SA και της ALAPIS, εκπροσωπουμένη από τον Περικλή Λιβά, ο οποίος ήταν πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εκ των υστέρων, και μόλις έλαβα τα έγγραφα από τον Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση, διαπίστωσα, ότι έχει τεθεί η υπογραφή μου στην από 9/6/2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της BALLIS HOME CARE SAγια την έκδοση ενός ομολογιακού δανείου στην ΤράπεζαProton Bank, και στη με ίδια ημερομηνία σύμβαση εκδόσεως ομολογιακού δανείου, ύψους 72.700.000,00 Ευρώ (!!!) της οποίας τελούσα σε πλήρη άγνοια, και στην οποία βεβαίως ουδέποτε ανεμείχθην είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε ουσιαστικά είτε τυπικά, αφού πλαστογραφώντας την  υπογραφή μου, και χρησιμοποιώντας την ιδιότητά μου, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σε συνεργασία με τον Ι. Π, υλοποίησαν ένα σχέδιο εκταμίευσης χρημάτων για την αποπληρωμή, όπως διαπίστωσα, υποχρεώσεων της ALAPIS, τη νομιμότητα του οποίου δεν γνωρίζω, ούτε είμαι σε θέση να βεβαιώσω. Το βέβαιον είναι ότι δεν μετείχα αυτών των συμβάσεων ούτε αναμείχθηκα καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην κατάρτισή τους. Μόλις το πληροφορήθηκα από τον φάκελο που έλαβα τότε, ο δικηγόρος Α. Α. με βεβαίωσε, ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει τακτοποιήσει όλους τους συνεργάτες του, και ότι δεν πρόκειται να εκτεθεί κανείς. Ότι δήθεν είναι διευθετημένα τα δάνεια αυτά και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχήσω για τίποτε.

“Παραιτήθηκα”

Περί τον Οκτώβριο του 2011, και ενώ ακόμη δεν γνώριζα τίποτε για τα ανωτέρω δάνεια, και προτού δεχθώ την κλήση από τον Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση, άρχισα όμως να δέχομαι πιέσεις από προμηθευτές και πελάτες των εταιρειών, των οποίων φερόμουν ως νόμιμος εκπρόσωπος, να εκπληρώσω υποχρεώσεις οικονομικές καθώς και υποχρεώσεις παραγγελιών, τις οποίες όμως οι εταιρείες αυτές, καθόσον διοικούνταν από τους συνεργάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δεν γνώριζα αν είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν ή όχι στις υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου, και λόγω των πιέσεων που δεχόμουν τότε, ζήτησα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να με βγάλει από όλες τις εταιρείες, και υπέβαλα γραπτώς την από 14/10/2011 παραίτησή μου, την οποία σας προσκομίζω .Όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σε συνεργασία με τον Ασημάκη Ασημακόπουλο κατήρτισαν τις από 31/10/2011 συμβάσεις πωλήσεως των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών, BALLIS HOME CARE SA,GEROLYMATOS COSMETICS, GEROLYMATOSPRESTIGE SPA, και BEAUTYWORKS προς μία κυπριακή εταιρεία, MIDEAS HOLDINGS LIMITED,συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στις οποίες δεν έθεσα την υπογραφή μου, η οποία έχει πλαστογραφηθεί.

Ο Ν. Λ. είναι χρηματιστής, πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, και έχει αναμειχθεί στη διαχείριση των χρηματιστηριακών κωδικών εμού και της συζύγου μου, παρουσιάζοντας εμάς στην Τράπεζα Αττικής να καταθέτουμε μετρητά χρήματα, ύψους 500.000 Ευρώ, να δίδουμε εξουσιοδοτήσεις, που ουδέποτε υπογράψαμε, και να διακινούμε δήθεν χρηματικά κονδύλια, τα οποία κατέληγαν στον αλληλόχρεο – margin λογαριασμό που είχαμε στην τράπεζα Αττικής. Ήταν ο άνθρωπος του Λαυρεντιάδη, που μέσω αυτού υλοποιούσε ο τελευταίος το επιχειρηματικό του σχέδιο.

“Φοβάμαι για τη ζωή μου”

Σας δηλώ ότι φοβάμαι για τη ζωή μου, διότι τα ανωτέρω είναι η αλήθεια, την οποία ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και το σύστημα των συνεργατών και νομικών και οικονομικών συμβούλων του επιχειρεί να διαστρεβλώσει, εγώ όμως δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ ότι έχω αναμειχθεί σε αξιόποινες πράξεις, τις οποίες τέλεσαν τα πρόσωπα που σας αναφέρω με την θέση της υπογραφής μου, χωρίς τη δική μου γνώση ή συναίνεση, σε πράξεις που έχουν τις ανωτέρω λεπτομερώς εκτεθείσες έννομες συνέπειες, ζημιογόνες για την τράπεζα Proton Bank και τρίτα πρόσωπα”.