Εθνική Ασφαλιστική: Μεγάλα ερωτήματα για το που οδηγείται η εξαγορά από το σχήμα Εxin

Pimco και Γουόρεν Μπάφετ στην Εθνική Ασφαλιστική - Κεντρική Εικόνα/VideoΗ PIMCO διαψεύδει την εμπλοκή της στο deal της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το σχήμα του Εxin Group, δημιουργόντας νέα ερωτηματικά, μετά από τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι ελληνοαμερικάνοι  J. Calamos και J. Koudounis θα βάλουν λιγότερα χρήματα από αυτά για τα οποία είχαν δεσμευτεί αρχικώς.

PIMCO και W. Buffet εφέροντο μεταξύ των χρηματοδοτών της Exin Group για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ είχε δημοσιευθεί ότι υπήρχε και  δέσμευση από την EBRD για τη χρηματοδότηση του σχήματος.

Η είσοδος στο σχήμα των PIMCO και Berkshire Hathaway, έλεγαν τα δημοσιεύματα,  έρχεται να καλύψει τη χαμηλότερη συμμετοχή, σε σχέση με αυτή για την οποία, αρχικώς, είχαν δεσμευτεί, από τους J. Calamos και J. Koudounis, οι οποίοι, σε αυτή την περίπτωση, θα υποβαθμιστούν από management partners της Exin σε limited partners.

Αντίθετα, ο M. Fairfield θα παραμείνει στους βασικούς μετόχους της Exin, αναδεικνυόμενος, πλέον, στον ιθύνοντα νου του εγχειρήματο