Ειδική τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν οι εξαγωγείς

Τη σημασία της ύπαρξης  μίας τράπεζας ειδικού σκοπού για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισήμανε την Παρασκευή η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη, μιλώντας στο συνέδριο Greek exports forum 2013.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ΕΣΕΕ για να δημιουργηθεί μια αναπτυξιακή τράπεζα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενος στον αναπληρωτή διευθυντή διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κ. Μπαρτζώκα, τον ρώτησε εαν είναι καλύτερα να δημιουργηθεί μια νέα τράπεζα για τους μικρομεσαίους, με έδρα π.χ. το Λουξεμβούργο ή να αγοραστεί μια άδεια, πχ της Λαϊκής Τράπεζας ή να μετεξελιχθεί σε τράπεζα μικρομεσαίων – ειδικού σκοπού – μία συνεταιριστική τράπεζα προκειμένου να διοχετευτούν όσο το δυνατόν νωρίτερα χρήματα στην αγορά. Απαντώντας στο ερώτημα του κ. Κορκίδη, ο κ. Μπαρτζώκας σημείωσε ότι “η πρωτοβουλία των αντεγγυήσεων πρέπει να περάσει στην πράξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τις δεδομένες δομές, με τους συστημικούς παίκτες, για να μη χαθεί χρόνος”.