Αυτή είναι η Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ…

 

 UPD: Η 85χρονη Κάρμεν Μαρτίνεθ έχασε το σπίτι της πριν λίγες ημέρες αφού ο γιος της δεν μπορούσε να αποπληρώσει δάνειο στο οποίο αυτή είχε υπογράψει ως εγγυήτρια. Η κοινή γνώμη στην Ισπανία ξέσπασε και η ποδοσφαιρική ομάδα Ράγιο Βαγιεκάνο, ήρθε να προσφέρει τη λύση, δίνοντας σπίτι για διαμονή στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η Βαγιεκάνο είναι μια από τις μικρομεσαίες ομάδες της Μαδρίτης και μια από αυτές του ισπανικού πρωταθλήματος με το χαμηλότερο μπάτζετ.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι αξιολάτρευτοι, τους ευχαριστώ βαθύτατα. Ζήτω η Ράγιο! Είναι υπέροχοι» είπε συγκινημένη σήμερα η 85χρονη, που κατοικεί στη νότια Μαδρίτη, στην ίδια συνοικία με την ομάδα, στην εφημερίδα «El Mundo».

«Όχι μόνο εγώ αλλά επίσης όσοι με περιβάλλουν, οι παίκτες, η ομάδα, στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσουμε την κυρία αυτή προκειμένου να βρει ένα μέρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει μόνη» ανακοίνωσε χθες ο προπονητής της ομάδας, Πάκο Χέμεθ.

Μετά την ανακοίνωση της ομάδας, η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια και ο υπουργός Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο επισήμαναν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μία λύση για την 85χρονη, που αυτή την στιγμή φιλοξενείται από τον εγγονό της.

Η ιστορία αυτή έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους πολίτες της χώρας όπου οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχουν προκαλέσει την οργή τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2013 οι τράπεζες κατέσχεσαν 49.694 ακίνητα, δηλαδή 11,1% περισσότερα από το 2012, από τους ιδιοκτήτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους σύμφωνα με την τράπεζα της Ισπανίας.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΕΠΟΡΤΑΖ
Εικόνα ντροπής για την Ευρώπη – Της κατέσχεσαν το σπίτι όπου έμενε επί 50 χρόνια

Η 85χρονη Carmen Martínez Ayuso εκδιώχτηκε από το σπίτι της παρά τις διαμαρτυρίες των αλληλέγυων…
Η ίδια δεν χρωστούσε. Τα χρέη δεν αφορούσαν το σπίτι της. Η γυναίκα αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι που έζησε για πέντε δεκαετίες γιατί είχε μπει εγγυήτρια ενός δανείου 40 χιλιάδων του γιου της, ο οποίος, αν και το αποπλήρωνε, έφτασε με τους τόκους στα 77 χιλιάδες ευρώ!
Η ιστορία της 85χρονης κάνει το γύρο του διαδικτύου. Το ίδιο και η αγωνία της να μην τραβάνε φωτογραφίες τα κανάλια γιατί δεν είχε στρώσει σωστά το κρεβάτι της. Περίσσευε το κατωσέντονο και παρακαλούσε τους αστυνομικούς να την αφήσουν να το στρώσει πριν την πετάξουν έξω…