Εισαγγελέας ζητά παραπομπή Μαρτίνη για μίζα 3,1 εκατ. μάρκων στην υπόθεση Hospitalia International

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρτινης ερρικος ντυναν

Η εισαγγελέας Εφετών Στ. Στεφανάτου με πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητεί την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του άλλοτε ισχυρού  άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, της σύζυγό του Γεωργίας και του επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη για το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας Hospitalia International.

Οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε υπόθεση μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που είχε καταβληθεί, προκειμένου η εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, Hospitalia International, να «προτιμηθεί» ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Μεγάλο μέρος δε των χρημάτων αυτών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διοχετεύθηκαν στην Ελβετία από τον Ανδρέα Μαρτίνη που ενώπιον του ανακριτή είχε αρνηθεί τον Μάιο του 2016, την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που του είχε απαγγελθεί.

Μεταξύ των άλλων στο κατηγορητήριο σε βάρος του ζεύγους Μαρτίνη, αναφέρονταν: «Σκοπός ήταν να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο εν λόγω ποσό, καθώς και η μετατροπή του ως άνω ποσού σε κινητή περιουσία την οποία εσύ και η σύζυγός σου Γ. Μαρτίνη τελέσατε γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το κακούργημα της τελεσθείσας από εσένα απάτης και με σκοπό να συγκαλυφθεί η παράνομη προέλευσή της συνιστούν πράξεις νομιμοποίησης εξόδων από εγκληματική δραστηριότητα, προερχομένων από το βασικά αδίκημα της απάτης εκ της οποίας η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Πλέον, τον τελικό λόγο για την παραπομπή σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.