Εισαγγελέας θα ψάξει αν στο σκάνδαλο Petrobras εμπλέκονται Κοτρωνάκης και εφοπλιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για petrobras

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν στο σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρείας Petrobras, εμπλέκονται Έλληνες, διέταξε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Οι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης, θα διερευνήσουν αν ενδεχομένως έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξεπλυμα).

Η έρευνα ξεκινά με αφορμή κατάθεση του πρώην διευθυντή της Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, ο οποίος φέρεται να ανέφερε στις βραζιλιάνικες αρχές ότι ο πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, για να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο πρόξενος επί τιμή φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία.

Αυτές τις πληροφορίες τις μετέδιδε σε 20 τουλάχιστον εταιρείες, με τις περισσότερες, να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.